Cluj Comunitate Educatie Eveniment

350 directori și actori în educație participă la Conferința Internațională Arhitecții Educației

„Școala comunitară – un nou tip de leadership” este tema principală a celei de-a IV-a ediții a Conferinței Internaționale Arhitecții Educației ce va avea loc la Cluj-Napoca, în data de 16 noiembrie. Conferința este organizată anual de Fundația Noi Orizonturi cu scopul de a transforma comunități prin educație .

Peste 350 de directori și actori în educație vor participa luna aceasta în cadrul evenimentului pentru a găsi soluții practice prin care școlile românești să devină școli comunitare: ale comunității, pentru comunitate. Școala comunitară este nu doar un loc – deschis spre vecinătatea ei, care atrage oamenii din comunitate, dedicat comunității sale și o oglindire a eforturilor sale de dezvoltare – ci și un proces perpetuu de auto-actualizare, de căutare a celor mai eficiente moduri de a răspunde nevoilor de învățare ale diversității de oameni din comunitate. Iar acest tip de școală necesită leadership, nu doar management!

 

36 speakeri, 12 ateliere cu teme de interes pentru fiecare școală și comunitate

În cadrul zilei de 16 noiembrie dezbatem cum construim parteneriate eficiente, cum implicăm părinții, cum promovăm învățarea pe tot parcursul vieții, ce tip de leadership este necesar, cum oferim și alte servicii, le lângă cele educaționale, ce înseamnă învățare relevantă, cum schimbă, cultura școlii, despre importanța voluntariatului, care este rolul școlii în dezvoltarea comunitară și cum ne asigurmăm că asigurăm incluziunea socială a tuturor elevilor.

„Conferința Arhitecții Educației a devenit de-a lungul timpului un spațiu în care contestăm multe dintre tarele sistemului nostru educațional. Punem întrebări incomode și căutăm soluții inovatoare. Anul acesta, de exemplu, ne-am întrebat de unde începe schimbarea în educație? Oare ține doar de Ministerul Educației? Oare este treaba primarului să aibă grijă de școala din comunitatea sa? Sau poate este în interesul companiilor private care își doresc forță de muncă calificată? În 16 noiembrie vom avea alături de noi reprezentanți ai diferiților actori care pot influența o școală. Va fi cel puțin interesant să auzim perspective diferite, dar și mai provocator să găsim un numitor comun. În fond, este nevoie de toți pentru a provoca o schimbare ireversibilă.”, afirmă Sorana Pogăcean, coordonator programe Fundația Noi Orizonturi.

Printre speakerii evenimentului se numără și Codruța Hodrea (Manager în relația cu comunitatea, TenarisSilcotub), Gheorghe Damian (Primar Ciugud, județul Alba), Silvia Toth (Manager programe educaționale, AVE România), Rodica Gavriș-Pascu (Reprezentant al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Cluj). Pe scenă vor urca și doi invitați din Danemarca Karen Marie Gaardsvig (Director și manager de proiect al Municipalității Herning, Danemarca) și Preben Siggaard (Director rețea de școli și grădinițe Municipalitatea Herning, Danemarca) pentru a avea și o perspectivă internațională.

Și școala mea este conectată la comunitate!

Într-o școală comunitată se promovează învățarea relevantă. Întreaga școală învață, începând cu liderii școlii, profesorii, personalul ne-didactic, elevii, părinții acestora. Accentul se mută de pe predare pe învățare.

Învățarea este despre schimbare. Fiecare pas făcut în învățare deschide noi orizonturi și ne permite să explorăm noi dimensiuni ale unui concept, proces etc. Un spațiu în care se învață, așa cum este cazul școlii, trebuie să fie deschis și receptiv la schimbare. Este absurd să îi cerem școlii să fie la fel ca acum 20,30,40 de ani. Ar fi împotriva scopului pentru care a fost creată. Ce putem face în schimb este să fim alături profesorii și directorii care trebuie să gestioneze aceste schimbări. Este nevoie de soluții, de viziune, de resurse, iar la Conferința Arhitecții Educației facem eforturi în acest sens.”, afirmă Sorana Pogăcean, coordonator programe Fundația Noi Orizonturi.

Conferința Internațională Arhitecții Educației are loc în data de 16 noiembrie 2019, la Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, strada Teodor Mihali nr. 58-60, Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Fundația Noi Orizonturi, având parteneri strategici MOTT Foundation, SEE Grants și FSEGA.

Related posts

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Banat IT Autumn Barbeque 2017 – networking și distracție

Stefana Muresan

A Mayor, a Minister, and a New York proptech guru meet at MIPIM

Stefana Muresan

NRCC Bulgaria School Trip – Veliko Târnovo

Ionut Oprea

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Clujul începe producția de igienizante, în regim de urgență

Nora Dumitrescu

Hexagon Offices & Apartments – Lucrările de finalizare ale primei investiții KÉSZ Group în România au început

redactia

Peste 500 de femei in lumina reflectoarelor la The Woman

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Nora Dumitrescu

Karpatia Pony Show, 3 zile de spectacol intens

Stefana Muresan

Building Home Bucharest 2019

Stefana Muresan

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Stefana Muresan

Autorizatie de construire pentru centura de sud a Florestiului

Stefana Muresan

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

Golf pentru toată lumea la Pianu de Jos. Joc bun!

Ligia Voro

S-a deschis cel mai modern spital de cardiologie din Ardeal. Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca, investiție de 7 mil. euro

Stefana Muresan

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Mastercard donează 100.000 de euro pentru combatarea COVID – 19

Traian Dan

FITS trece în online. Ediția din acest an a celui mai mare festival de teatru din România a fost reprogramată

Ion Surdu

NRCC Gala Dinner Cluj

Ionut Oprea

PRIA Aviation Conference

Ionut Oprea

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Stefana Muresan

 Bogdan PUŞCAŞ, președinte ANAP, participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018

redactia

Leave a Comment