Cluj Comunitate Educatie Eveniment

350 directori și actori în educație participă la Conferința Internațională Arhitecții Educației

„Școala comunitară – un nou tip de leadership” este tema principală a celei de-a IV-a ediții a Conferinței Internaționale Arhitecții Educației ce va avea loc la Cluj-Napoca, în data de 16 noiembrie. Conferința este organizată anual de Fundația Noi Orizonturi cu scopul de a transforma comunități prin educație .

Peste 350 de directori și actori în educație vor participa luna aceasta în cadrul evenimentului pentru a găsi soluții practice prin care școlile românești să devină școli comunitare: ale comunității, pentru comunitate. Școala comunitară este nu doar un loc – deschis spre vecinătatea ei, care atrage oamenii din comunitate, dedicat comunității sale și o oglindire a eforturilor sale de dezvoltare – ci și un proces perpetuu de auto-actualizare, de căutare a celor mai eficiente moduri de a răspunde nevoilor de învățare ale diversității de oameni din comunitate. Iar acest tip de școală necesită leadership, nu doar management!

 

36 speakeri, 12 ateliere cu teme de interes pentru fiecare școală și comunitate

În cadrul zilei de 16 noiembrie dezbatem cum construim parteneriate eficiente, cum implicăm părinții, cum promovăm învățarea pe tot parcursul vieții, ce tip de leadership este necesar, cum oferim și alte servicii, le lângă cele educaționale, ce înseamnă învățare relevantă, cum schimbă, cultura școlii, despre importanța voluntariatului, care este rolul școlii în dezvoltarea comunitară și cum ne asigurmăm că asigurăm incluziunea socială a tuturor elevilor.

„Conferința Arhitecții Educației a devenit de-a lungul timpului un spațiu în care contestăm multe dintre tarele sistemului nostru educațional. Punem întrebări incomode și căutăm soluții inovatoare. Anul acesta, de exemplu, ne-am întrebat de unde începe schimbarea în educație? Oare ține doar de Ministerul Educației? Oare este treaba primarului să aibă grijă de școala din comunitatea sa? Sau poate este în interesul companiilor private care își doresc forță de muncă calificată? În 16 noiembrie vom avea alături de noi reprezentanți ai diferiților actori care pot influența o școală. Va fi cel puțin interesant să auzim perspective diferite, dar și mai provocator să găsim un numitor comun. În fond, este nevoie de toți pentru a provoca o schimbare ireversibilă.”, afirmă Sorana Pogăcean, coordonator programe Fundația Noi Orizonturi.

Printre speakerii evenimentului se numără și Codruța Hodrea (Manager în relația cu comunitatea, TenarisSilcotub), Gheorghe Damian (Primar Ciugud, județul Alba), Silvia Toth (Manager programe educaționale, AVE România), Rodica Gavriș-Pascu (Reprezentant al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Cluj). Pe scenă vor urca și doi invitați din Danemarca Karen Marie Gaardsvig (Director și manager de proiect al Municipalității Herning, Danemarca) și Preben Siggaard (Director rețea de școli și grădinițe Municipalitatea Herning, Danemarca) pentru a avea și o perspectivă internațională.

Și școala mea este conectată la comunitate!

Într-o școală comunitată se promovează învățarea relevantă. Întreaga școală învață, începând cu liderii școlii, profesorii, personalul ne-didactic, elevii, părinții acestora. Accentul se mută de pe predare pe învățare.

Învățarea este despre schimbare. Fiecare pas făcut în învățare deschide noi orizonturi și ne permite să explorăm noi dimensiuni ale unui concept, proces etc. Un spațiu în care se învață, așa cum este cazul școlii, trebuie să fie deschis și receptiv la schimbare. Este absurd să îi cerem școlii să fie la fel ca acum 20,30,40 de ani. Ar fi împotriva scopului pentru care a fost creată. Ce putem face în schimb este să fim alături profesorii și directorii care trebuie să gestioneze aceste schimbări. Este nevoie de soluții, de viziune, de resurse, iar la Conferința Arhitecții Educației facem eforturi în acest sens.”, afirmă Sorana Pogăcean, coordonator programe Fundația Noi Orizonturi.

Conferința Internațională Arhitecții Educației are loc în data de 16 noiembrie 2019, la Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, strada Teodor Mihali nr. 58-60, Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Fundația Noi Orizonturi, având parteneri strategici MOTT Foundation, SEE Grants și FSEGA.

Related posts

Cel mai ieftin abonament la Untold va costa 100 de euro

Nora Dumitrescu

CJ Cluj a investit în acest an 183 mil. euro în reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene

redactia

Primarul Clujului: centura metropolitană, gata în 2023

Nora Dumitrescu

tIMOn: Proiectele boutique, noul trend pe piata rezidentiala din Bucuresti

Banca Transilvania asigură 30% din tranzacțiile de la bursa românească

Nora Dumitrescu

Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

Șapte autobuze noi, achiziționate cu bani europeni, vor sosi la Oradea în luna mai

Traian Dan

Colliers administrează birourile The Office din Cluj-Napoca

Ligia Voro

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Nora Dumitrescu

Subway și-a digitalizat restaurantele din Cluj și Iași

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania, parteneriat cu EVW Holding în implementarea soluţiei de industrie SAP DBM

Stefana Muresan

Cluj, Oradea, Arad și Timișoara- platformă comună pentru a lega municipiile pe partea de IT şi de destinaţii

redactia

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

AFCO-Absolvenții în fața companiilor

Stefana Muresan

Companii de renume, gadget-uri și competiție pentru startup-uri la Techsylvania

Stefana Muresan

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Architecture Conference&Expo: dezvoltarea urbană a orașelor

Transilvania Business

SB | Sibiul, o uriasa pasarela de moda

Energia verde și industria alimentară subiectele forumului de afaceri româno-maghiar

Ionel Albu

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Stefana Muresan

Conferinta Internationala Femei in Afaceri 2016

Transilvania Business

Leave a Comment