Investitii Judete Sibiu Ultimele stiri

Scandia Food intră pe piața imobiliară și anunță intenția de a investi 30 de milioane de Euro într-un ansamblu rezidențial în Sibiu

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România, are intenția de a investi în Sibiu peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial de amploare, desfășurat pe o suprafață de aproximativ 70.000 de metri pătrați.

Amplasat pe platforma logistică a vechii fabrici Scandia, la mai puțin de trei kilometri de Piața Mare din Sibiu, proiectul rezidențial va include 7 clădiri cu regim de înălțime redus cu un total de 600 de apartamente de 2, 3, 4 camere și studio-uri, numeroase spații de servicii, peste 800 de locuri de parcare pentru zona rezidențială și pentru cea comercială, parcuri și spații verzi, zone de joacă și de relaxare pentru copii, precum și o pistă pentru biciclete.

„Am construit Scandia, una dintre cele mai apreciate mărci de succes din România, ce a devenit de-a lungul timpului un business complex. Dezvoltarea unui produs rezidențial de amploare în Sibiu, orașul nostru natal, a venit pe fondul evoluției pieței imobiliare precum și din dorința de a răspunde așteptărilor generațiilor de tineri activi. Proiectul este în faza de dezvoltare, PUZ -ul este obținut anul acesta și suntem deschiși oricăror oportunități de asociere sau vânzare către potențiali parteneri specializați pentru acest proiect de top”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General Scandia Food, alături de Ioan Dâmban, responsabil de dezvoltările imobiliare ale întregului grup.

Sibiul reprezintă una dintre principalele piețe rezidențiale din România, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN România, consultantul și agentul proiectului. Astfel, anual se livrează peste 2.000 de apartamente și case în oraș și împrejurimi, ultimii 12 ani aducând finalizarea a peste 17.000 de locuințe în Sibiu. Prețul apartamentelor în zona în care va fi construit ansamblul rezidențial dezvoltat de Scandia Food pornește de la 39.000 de euro + 5% TVA.

„Dezvoltarea economică a Sibiului a dus la crearea unei cereri constante de locuințe. Concomitent, creșterea veniturilor s-a transpus și în dezvoltarea segmentului middle market, reprezentat de proiecte cu un amplasament în interiorul orașelor, cu suprafețe generoase și finisaje de calitate”, afirmă Ionuț Nicolescu, partener SVN România.

Scandia Food, lider pe piața conservelor din România, și-a extins operațiunile în anul 2018 prin achiziția unei noi fabrici de conserve de pește în Spania, urmărind în același timp creșterea organică atât în categoriile pe care le produce, cât și în cele pe care le comercializează.

Începând cu 2019, Scandia Food a adăugat în portofoliu brandul Sunset – produse de tip caju, fistic, fructe nobile; iar în 2018 s-au adăugat brandurile Grandes Hoteles, Tapas și Pombina, odată cu preluarea companiei spaniole Thenaisie Provote. Astfel, mărcile deținute de Scandia Food sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Kopca, Rotina, Bâlea și Roua.

Related posts

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

redactia

Grupul suedezo-american Autoliv va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Suedia

Ion Surdu

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Primele băi sărate din Sovata

Transilvania Business

Un buget de peste 1,8 miliarde de lei pe anul 2020 pentru municipiul Oradea

Traian Dan

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

Subvenție de 5.000 euro/ha pentru fermierii care cultivă legume în sere sau solarii – dublu față de plafonul aprobat anterior

Ion Surdu

Coaliția pentru Dezvoltarea României, solicitare de reanalizare a măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018

redactia

BOTEZ: Avocatul mureșean Vasile Costea și a sa “Gură de rai” de la Sântu (FOTO)

Ligia Voro

Destinațiile preferate de români pentru vacanțe. Grecia, pe locul 2

Papuc Irina

Tara Făgărașului vrea să atragă 2,5 miliarde de euro

Stefana Muresan

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Persoanele fizice se pot identifica în Spațiul Privat Virtual prin sesiune video

Traian Dan

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Cluj: Onyx Beacon oferă soluții IT americanilor care produc avioanele de luptă F-16 și F-35

Stefana Muresan

Salvamontul și Direcția Silvică din Satu Mare își propun să colaboreze

Gruita Ienasoiu

Studiu Deloitte: Cererea de mașini electrice crește, însă consumatorii sunt reticenți față de autovehiculele autonome

Papuc Irina

Dimensiunea dezastrului de resurse umane

Ligia Voro

Sibiul, ocupat 94% de Summit

redactia

Sistemul Român de Verificare al Medicamentelor devine operațional!

Nicolae Pop

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

FOTO: Harta noilor investitii pe Calea Victoriei. Pariul? Peste 300 mil. euro…

Papuc Irina

Leave a Comment