Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Timişoarei se gândeşte la o scădere a taxei hoteliere

Primarul Nicolae Robu s-a lăsat (parţial) înduplecat de solicitările lansate de firmele timişorene din domeniul HoReCA şi spune că se gândeşte să le acorde anumite înlesniri fiscale. Din păcate, nu chiar cele cerute de reprezentanţii hotelurilor şi restaurantelor.

Dezbaterea organizată de primărie pe tema taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor a adus la discuţii în sala de consiliu reprezentanţii mediului de business turistic din Timişoara. Aceştia se plângeau că nu mai fac faţă cheltuielilor tot mai mari, în condiţiile în care veniturile lor nu au loc să mai crească. Pe lista cauzelor presiunii financiare existente ei au menţionat, în primul rând, majorarea substanţială a impozitelor pe clădiri, dar şi apariţia taxei hoteliere impuse de primărie.

Prin intermediul Corinei Macri, asociaţia Horetim a cerut introducerea unor facilităţi pentru acest sector. Primarul Robu a subliniat clar că aşa ceva nu se poate, pentru că nu l-ar lăsa legea, care nu permite procente diferenţiate la impozitare.

Totuşi, pentru a-i îndupleca pe hotelieri, edilul-şef a spus că se gândeşte la ceva. Mai precis, la o reducere a taxei hoteliere.

„Singura taxă pe care nu exclud să o scădem este aceasta, taxa hotelieră. Ei o consideră prea mare. Vom analiza ce înseamnă o scădere, ce va însemna pentru buget”, a spus Robu vineri.

Conform primarului, banii colectaţi pentru această taxă sunt folosiţi pentru dezvoltarea oraşului, pentru a oferi condiţii mai bune pentru turişti, o explicaţie de care hotelierii nu au fost prea convinşi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programatorii sunt invitați la primul Hackathon Colliers

Articolul următor

ELIT România continuă colaborarea cu P3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share