Auto Energie Investitii Mediu Satu Mare Slider Ultimele stiri

Cinci stații pentru încărcarea mașinilor electrice la Satu Mare

Statii incarcare auto

Satu Mare se pregătește pentru mașinile electrice. Primăria municipiului Satu Mare a câștigat un proiect la Administrația Fondului de Mediu (AFM) pentru montarea a cinci stații pentru încărcarea mașinilor electrice în cadrul Programului privind instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. Cele cinci stații, cu zece puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, vor fi amplasate pe străzile Bujorului, Lucian Blaga, Decebal, B-dul Traian și în Piaţa Romană. Dosarul a fost depus la Administrația Fondului de Mediu în luna ianuarie a acestui an, în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Suma aprobată pentru instalarea celor cinci stații este de 950.000 lei. Satu Mare se numără printre cele zece municipii ale căror proiecte au fost declarate eligibile de către AFM.

În cadrul sesiunii din 14 noiembrie 2019 au mai primit aprobări pentru instalarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice Primăria municipiului Reșița, care va beneficia de o finanțare de 936.149 lei, pentru montarea unui număr de cinci stații de reîncărcare cu zece puncte reîncărcare rapidă echivalente și Primăria municipiului Giurgiu – (760.000 lei), pentru montarea unui număr de patru stații de reîncărcare cu opt puncte reîncărcare rapidă echivalente.

Unitățile administrativ – teritoriale – reședință de județ, care încă nu au reușit să depună un dosar de finanțare în cadrul Programului, mai au la dispoziție mai puțin de o lună, sesiunea de depunere a acestor dosare fiind deschisă până pe data de 13 decembrie 2019.

Related posts

Aeroportul Internațional Cluj, record de 2 milioane de pasageri

Stefana Muresan

Care sunt propunerile oficiale pentru noul Guvern

Stefana Muresan

Finanțare de 204 mil. lei pentru tronsonul de Autostradă Râșnov – Cristian

Stefana Muresan

Leave a Comment