București IT&C Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Bright Spaces, o soluție inovatoare adresată domeniului property tech și dezvoltată de un start-up românesc, a primit finanțare de 185.000 Euro pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea a fost coordonată de compania Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, avându-i alături pe Growceanu Angel Investment și pe Ilinca Păun.

Bright Spaces este o platformă digitală de leasing și management al spațiilor comerciale și urmează să fie lansată în primăvara anului viitor. Aceasta va aduce beneficii reale departamentelor de leasing ale clădirilor cu spații de închiriat, prin optimizarea fluxurilor și generarea de lead-uri noi, cât și companiilor care închiriază spațiile, printr-o interfață ușor de utilizat, în care se pot vedea istoricul de închiriere și fluxurile procesului: listare, ofertare, contractare, plată, management, business intelligence.

Sparking Capital este compania care a coordonat procesul de finanțare și este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele property tech, marketplace, marketing tech, transformare digitală  și sustenabilitate.

„Investiția în Bright Spaces confirmă interesul nostru strategic pentru verticala property-tech. Suntem încântați să anunțăm o nouă investiție într-o echipă ambițioasă, ce are potențialul de crea un produs inovator. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie efectiv prin expertiză, mentorat și networking la dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională a companiilor în care se implică. Ne bucură și asocierea cu alți investitori din România și considerăm că ecosistemul antreprenorial românesc se află pe un drum bun”, a menționat Cristian Negruțiu, partener Sparking Capital.

Alături de Sparking Capital, Investiția în platforma Bright Spaces este susținută de asemenea și de partenerii Growceanu Angel Investment și Ilinca Păun, Business Angel. Growceanu reunește un grup de investitori tip business angel, activ în Timișoara și vestul României, cu focus pe zona startup-urilor high-tech. Investitorii Growceanu contribuie cu expertiza, network-ul și banii personali la dezvoltarea startup-urilor cu potențial mare de creștere.

Ilinca Păun este un investitor cu 18 ani de experiență în domeniul real estate. În prezent, Ilinca Păun este fondator și CEO la The Entrepreneurship Academy, facultate de business în parteneriat cu Team Academy Olanda și investitor Impact Hub.

„Dispersia geografică și de expertiză a investitorilor reprezintă un avantaj pentru acest proiect foarte ambițios, întrucât astfel am reușit să aducem alături oameni din domenii complementare, precum imobiliare, online, vânzări business-to-business, marketing, fintech, inteligență artificială și dezvoltare software, atât din București cât și din Timişoara și Cluj. Vedem asocierea cu Sparking și Proptech România ca o realizare frumoasă a comunității investitorilor din România”, a spus Adrian Erimescu, Lead Investor din partea Growceanu.

Ilinca Păun – Business Angel: „Când am ieșit din rolul de executiv în Real Estate acum 1 an și jumătate, mi-am spus că voi reveni doar ca investitor în companii care aduc o inovație majoră în închirierea și operarea spațiilor. După o investiție într-un business de coworking, acum mă alătur ca business angel unui grup de investitori cu competență în Real Estate pentru a ajuta cu toate resursele noastre doi antreprenori motivați și foarte capabili ce vor oferi către proprietarii de spații cu mulți chiriași o soluție deșteaptă de management. în Real Estate digitalizarea este la început, iar piața are un potențial imens, rata de penetrare a tehnologiei în servicii de management imobiliar fiind extrem de mică. Această investiție mă bucură din perspectiva inovației unui domeniu care are multă nevoie de prospețime dar și a misiunii mele de a susține și crește antreprenoriatul tânăr din România.”

„Bright Spaces reprezintă materializarea know-how-ului echipei noastre în zona de Digital Product Development, după o experiență de peste 10 ani în proiecte de complexitate similară. Suntem norocoși să avem alături investitori și mentori din Real Estate, dar și cu experiență impresionantă în business, unii cu mai multe exit-uri de succes la activ. Avem acum ingredientele pentru a construi și apoi scala Bright Spaces către un succes global în PropTech”, declară fondatorii Bright Spaces – Bogdan Nicoară și Andrei Constantin.
 
Soluția proptech Bright Spaces a fost prezentată pentru prima oară în cadrul evenimentului  Real Estate Hackathon, primul hackathon de real estate din Europa, organizat în primăvara acestui an la București, de Proptech România.

„În numai 6 luni de la câștigarea locului întâi la Real Estate Hackathon și 3 luni de la câștigarea evenimentului de investment Proptech Demo Day, Bright Spaces devine primul startup proptech care reușește, cu ajutorul Proptech România, să atragă o investiție pre-seed, pentru a dezvolta soluția câștigătoare și pentru a contribui la digitalizarea industriei locale de real estate“, a afirmat și Ciprian Pașca, Co-fondatorul Proptech România.

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casele de avocatură Boanță, Gîdei și Asociații și DLA Piper Dinu.

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluție de transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viață ale unei proprietăți imobiliare, de la arhitectură și construcții, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpărarea și folosirea oricăror imobile de tip rezidențial, comercial, industrial sau de birouri. Pe plan internațional, AirBnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.

Related posts

Educația pacienților și a personalului medical privind fibroza idiopatică, necesară

Transilvania Business

O firmă de IT a reușit să aibă în portofoliu 30% din piața de real-estate din București

Stefana Muresan

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Transgaz, contract de 2,67 milioane de lei cu Complexul Energetic Hunedoara

Stefana Muresan

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

Transformare în Groupe Renault: compania vrea să economisească 2 miliarde de euro în următorii 3 ani. Se vor amâna extinderile în România și Maroc, dar este în vizor piața rusă

Papuc Irina

Fitch a menținut ratingul Bucureștiului pentru creditele pe termen lung

Papuc Irina

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, desemnat funcționarul anului din administrația locală din România

Stefana Muresan

Surprinși de pandemie. Învățăm din mers

redactia

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

Nordis: Ce apartamente premium se închiriază cel mai repede în 2017

Stefana Muresan

Absolvent al UMF Cluj, savantul din Alba caută leacul pentru autism la Stanford. Sergiu Paşca obține porțiuni de creier din simple celule de piele

redactia

Investițiile în educație – cheia pentru avansarea egalității de gen în agricultură

Ligia Voro

TOP ANGAJATORI 2019: Ce companii românești au apreciat angajații și care sunt surprizele clasamentului

Ligia Voro

Clujenii și brașovenii comandă online mâncare de peste 50 de lei

Nora Dumitrescu

Producție record pentru Dacia și Ford în România în anul 2019

Papuc Irina

Medicii din România vor beneficia de terapia cu plasmă convalescentă pentru a preveni infectarea cu Covid-19. Primele aparate de plasmafereză vor fi instalate mâine la Iași și București

Papuc Irina

Freedom House România dedică un nou proiect jurnaliștilor

Ligia Voro

TM | Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

Transilvania Business

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Florile de mină ale Maramureșului, obiectiv turistic

Nora Dumitrescu

Brașov: Rom Paper investește un milion de euro în amenajarea viitorului sediu, după procurarea Euro Tricot

Papuc Irina

Schemă de ajutor pentru acciza la motorină în acvacultură – 5,5 mil. lei/an

redactia

Leave a Comment