București IT&C Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Bright Spaces, o soluție inovatoare adresată domeniului property tech și dezvoltată de un start-up românesc, a primit finanțare de 185.000 Euro pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea a fost coordonată de compania Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, avându-i alături pe Growceanu Angel Investment și pe Ilinca Păun.

Bright Spaces este o platformă digitală de leasing și management al spațiilor comerciale și urmează să fie lansată în primăvara anului viitor. Aceasta va aduce beneficii reale departamentelor de leasing ale clădirilor cu spații de închiriat, prin optimizarea fluxurilor și generarea de lead-uri noi, cât și companiilor care închiriază spațiile, printr-o interfață ușor de utilizat, în care se pot vedea istoricul de închiriere și fluxurile procesului: listare, ofertare, contractare, plată, management, business intelligence.

Sparking Capital este compania care a coordonat procesul de finanțare și este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele property tech, marketplace, marketing tech, transformare digitală  și sustenabilitate.

„Investiția în Bright Spaces confirmă interesul nostru strategic pentru verticala property-tech. Suntem încântați să anunțăm o nouă investiție într-o echipă ambițioasă, ce are potențialul de crea un produs inovator. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie efectiv prin expertiză, mentorat și networking la dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională a companiilor în care se implică. Ne bucură și asocierea cu alți investitori din România și considerăm că ecosistemul antreprenorial românesc se află pe un drum bun”, a menționat Cristian Negruțiu, partener Sparking Capital.

Alături de Sparking Capital, Investiția în platforma Bright Spaces este susținută de asemenea și de partenerii Growceanu Angel Investment și Ilinca Păun, Business Angel. Growceanu reunește un grup de investitori tip business angel, activ în Timișoara și vestul României, cu focus pe zona startup-urilor high-tech. Investitorii Growceanu contribuie cu expertiza, network-ul și banii personali la dezvoltarea startup-urilor cu potențial mare de creștere.

Ilinca Păun este un investitor cu 18 ani de experiență în domeniul real estate. În prezent, Ilinca Păun este fondator și CEO la The Entrepreneurship Academy, facultate de business în parteneriat cu Team Academy Olanda și investitor Impact Hub.

„Dispersia geografică și de expertiză a investitorilor reprezintă un avantaj pentru acest proiect foarte ambițios, întrucât astfel am reușit să aducem alături oameni din domenii complementare, precum imobiliare, online, vânzări business-to-business, marketing, fintech, inteligență artificială și dezvoltare software, atât din București cât și din Timişoara și Cluj. Vedem asocierea cu Sparking și Proptech România ca o realizare frumoasă a comunității investitorilor din România”, a spus Adrian Erimescu, Lead Investor din partea Growceanu.

Ilinca Păun – Business Angel: „Când am ieșit din rolul de executiv în Real Estate acum 1 an și jumătate, mi-am spus că voi reveni doar ca investitor în companii care aduc o inovație majoră în închirierea și operarea spațiilor. După o investiție într-un business de coworking, acum mă alătur ca business angel unui grup de investitori cu competență în Real Estate pentru a ajuta cu toate resursele noastre doi antreprenori motivați și foarte capabili ce vor oferi către proprietarii de spații cu mulți chiriași o soluție deșteaptă de management. în Real Estate digitalizarea este la început, iar piața are un potențial imens, rata de penetrare a tehnologiei în servicii de management imobiliar fiind extrem de mică. Această investiție mă bucură din perspectiva inovației unui domeniu care are multă nevoie de prospețime dar și a misiunii mele de a susține și crește antreprenoriatul tânăr din România.”

„Bright Spaces reprezintă materializarea know-how-ului echipei noastre în zona de Digital Product Development, după o experiență de peste 10 ani în proiecte de complexitate similară. Suntem norocoși să avem alături investitori și mentori din Real Estate, dar și cu experiență impresionantă în business, unii cu mai multe exit-uri de succes la activ. Avem acum ingredientele pentru a construi și apoi scala Bright Spaces către un succes global în PropTech”, declară fondatorii Bright Spaces – Bogdan Nicoară și Andrei Constantin.
 
Soluția proptech Bright Spaces a fost prezentată pentru prima oară în cadrul evenimentului  Real Estate Hackathon, primul hackathon de real estate din Europa, organizat în primăvara acestui an la București, de Proptech România.

„În numai 6 luni de la câștigarea locului întâi la Real Estate Hackathon și 3 luni de la câștigarea evenimentului de investment Proptech Demo Day, Bright Spaces devine primul startup proptech care reușește, cu ajutorul Proptech România, să atragă o investiție pre-seed, pentru a dezvolta soluția câștigătoare și pentru a contribui la digitalizarea industriei locale de real estate“, a afirmat și Ciprian Pașca, Co-fondatorul Proptech România.

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casele de avocatură Boanță, Gîdei și Asociații și DLA Piper Dinu.

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluție de transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viață ale unei proprietăți imobiliare, de la arhitectură și construcții, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpărarea și folosirea oricăror imobile de tip rezidențial, comercial, industrial sau de birouri. Pe plan internațional, AirBnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.

Related posts

Investiţie de 6 milioane de euro într-o fabrică de acumulatori la Oradea

Traian Dan

O singură companie din Ardeal, între cei mai dezirabili angajatori din România

Nora Dumitrescu

Autoritățile din Brașov au anunțat când încep lucrările la terminalul viitorului aeroport

Papuc Irina

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Traian Dan

UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a implementat în timp record o soluție de învățământ la distanță

Ligia Voro

Peste 20.000 de iubitori de motoare au fost prezenți la EXPO&BURN 2018, eveniment desfășurat la Aeroportul Iași

redactia

Afacerile Flanco s-au apropiat de 1 mld. lei

Stefana Muresan

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Romexpo va organiza, în anul 2019, peste 140 de târguri, expoziţii şi festivaluri la care aşteaptă peste 900.000 de vizitatori

redactia

Alătură-te revoluției verzi!: Hidroelectrica a lansat noi oferte de furnizare a energiei electrice

Ligia Voro

Cercetarea în România: cum pot fi atrase mai multe fonduri. Sistemul național de CDI are nevoie de o amplă evaluare și de o nouă strategie

Ion Surdu

Ce își doresc azi tinerii de la profesori și sistemul educațional românesc?

Ligia Voro

Angajații de la Bosch au reabilitat traseul mocăniței din Sibiu

Nora Dumitrescu

Investiție germană în două centre de date la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Peste 35 de milioane de lei pentru coridorul de mobilitate urbană din Oradea

Traian Dan

13 milioane de lei pentru închiderea unui depozit de deşeuri la Oradea

Traian Dan

Premierul României, în inspecție la două fabrici din Maramureș

Nora Dumitrescu

Patronii conduși de Ion Lucian vor să se alieze cu prefectura sălăjeană

Nora Dumitrescu

Interacțiune directă dintre client și micul producător român: Aprozarul virtual lansat de Primăria Ciugud devine național

Ion Surdu

Digitalizarea învățământului preuniversitar, finalizată în maxim doi ani

redactia

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 start up-uri

redactia

Werk Property Group investeste 14 mil. euro intr-un proiect rezidential unic in Romania

Ionut Oprea

Poveștile copilariei in aplicatii pe mobil

Ionut Oprea

Leave a Comment