Arad Energie

CET Arad îşi rea activitatea şi va trece la producţia de energie electrică

CET Arad, aflată în subordinea Consiliului Local din localitatea ardeleană, va reîncepe furnizarea de energie termică, la un an după ce activitatea de producție a fost întreruptă. Aflată în procedură de insolvenţă, Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad), parte din Sistemul Energetic Național (SEN), investește aproape 500.000 de euro în modernizarea turbinei de energie electrică și termică.

Principalele surse de finanțare pentru investiția în turbină au constat în valorificarea de active excedentare activității de bază și recuperarea de creanțe în valoare de peste cinci milioane de lei, aceste acțiuni fiind realizate în cadrul procedurii de insolvență, de către echipa multidisciplinară de caz a CITR – administratorului judiciar al companiei arădene.

Odată cu investiția, societatea își schimbă linia principală de business din producție de energie termică în producție de energie electrică, o schimbare majoră atât în materie operațională, cât și în activitatea zilnică a angajaților.

Cadrul legal pentru realizarea investiției a fost, de asemenea, asigurat de către cei de la CITR, care a obținut acordul creditorilor, ca urmare a susținerii argumentelor privind necesitatea și oportunitatea investiției. „Un alt contributor la acest succes important au fost cei 180 de salariați ai societății, care au dat dovadă de sprijin, înțelegere și loialitate și au acceptat amânarea plăților salariale în vederea finalizării investiției și repornirii activității”, au anunţat cei de la CITR.

Scopul investiției de modernizare a turbinei de abur TA1 tip DSL 50-l vizează calificarea și licențierea CET Arad SA ca furnizor de Servicii Tehnologice de Sistem.

Finanțarea este un element cheie pe care l-am promovat și pe care ne străduim să îl transformăm în normalitate în toate procedurile de reorganizare pe care le coordonăm la nivelul CITR, cu atât mai mult în cazul societăților din domeniul energiei, furnizori de servicii publice în societate. Se resimte, mai ales în ultima perioadă, tot mai mult nevoia de o revigorare a societăților din Sistemul Energetic Național, care se degradează și continuă să își piardă din eficiență, dar ale căror servicii sunt esențiale consumatorilor, iar noi ne asumăm să identificăm soluțiile potrivite pentru fiecare companie în parte”, a declarat Silvana Șermer, Managing Partner CITR Timiș.

CITR gestionează aproape 20 de societăți din domeniul energiei în toată țara, printre care și CET Oradea, CET Arad, respectiv CET Palas din Constanţa.

Testele pentru funcționarea turbinei după realizarea investiției de modernizare și începerea producției de energie electrică și termică vor fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie. În paralel, se pregătește în vederea pornirii producției, o altă posibilă investiție.

La data de 1 Septembrie 2004, printr-o Hotărâre a Consiliului Local Arad a avut loc fuziunea prin absorbţie CET-ARTERM, astfel încât CET Arad a preluat toată activitatea de producere, transport şi distribuţie de agent termic şi exploatarea punctelor termice şi a reţelelor secundare de agent termic din municipiul Arad.

Related posts

KMG notifică România pentru sechestrul Petromidia

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

Delgaz Grid va moderniza 26 km din rețeaua Clujului

Nora Dumitrescu

Fonduri europene pentru moți

Stefana Muresan

Hidroelectrica aduce lumină în Catedrala Mântuirii Neamului

Ligia Voro

Valer Blidar – industriaș, bancher și viticultor la Tohani. Povestea fiului ultimului luptător anticomunist răpus de Securitate

redactia

Monument istoric din Arad cu 30 de apartamente, scos la vânzare de Episcopia Romano-Catolică Oradea

Stefana Muresan

Clujenii de la Zipper Services, nou contract cu Electrica Furnizare

Stefana Muresan

„Vicii & Delicii”, târg de vinuri și salon gastronomic la Expo Arad

Stefana Muresan

Producătorii de gaze și de energie electrică, prețuri reglementate de la îngrijorarea guvernanților

redactia

Transgaz, cerere de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

Alba Iulia, singurul oraș din România, aflat pe lista celor 100 de orașe verzi ale lumii: Energia regenerabilă, folosită în proporție de 99%

Stefana Muresan

Transgaz se aliază cu spaniolii de la Reganosa pentru ahiziția companiei DESFA din Grecia

Stefana Muresan

Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice

redactia

Finanțare europeană de 1,3 miliarde euro pentru modernizarea unor tronsoane din coridorul feroviar Curtici-Constanța

Stefana Muresan

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Partener Deloitte, desemnat și responsabil pentru energie în Europa Centrală

Ligia Voro

Petroliștii de la MOL au finanțat 2.000 de proiecte cultural-sportive

Nora Dumitrescu

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Stefana Muresan

Ploieştiul optează pentru energie geotermală

redactia

Se scumpeşte gigacaloria la Timişoara, dar creşte şi subvenţia pentru populaţie

Robert Bloancă

Cluj, Alba, Mureş, Braşov, Arad şi Timiş – judeţe care au atras investiţii străine de peste 1 miliard de euro

Stefana Muresan

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

redactia

Leave a Comment