Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CET Arad îşi rea activitatea şi va trece la producţia de energie electrică

CET Arad, aflată în subordinea Consiliului Local din localitatea ardeleană, va reîncepe furnizarea de energie termică, la un an după ce activitatea de producție a fost întreruptă. Aflată în procedură de insolvenţă, Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad), parte din Sistemul Energetic Național (SEN), investește aproape 500.000 de euro în modernizarea turbinei de energie electrică și termică.

Principalele surse de finanțare pentru investiția în turbină au constat în valorificarea de active excedentare activității de bază și recuperarea de creanțe în valoare de peste cinci milioane de lei, aceste acțiuni fiind realizate în cadrul procedurii de insolvență, de către echipa multidisciplinară de caz a CITR – administratorului judiciar al companiei arădene.

Odată cu investiția, societatea își schimbă linia principală de business din producție de energie termică în producție de energie electrică, o schimbare majoră atât în materie operațională, cât și în activitatea zilnică a angajaților.

Cadrul legal pentru realizarea investiției a fost, de asemenea, asigurat de către cei de la CITR, care a obținut acordul creditorilor, ca urmare a susținerii argumentelor privind necesitatea și oportunitatea investiției. „Un alt contributor la acest succes important au fost cei 180 de salariați ai societății, care au dat dovadă de sprijin, înțelegere și loialitate și au acceptat amânarea plăților salariale în vederea finalizării investiției și repornirii activității”, au anunţat cei de la CITR.

Scopul investiției de modernizare a turbinei de abur TA1 tip DSL 50-l vizează calificarea și licențierea CET Arad SA ca furnizor de Servicii Tehnologice de Sistem.

Finanțarea este un element cheie pe care l-am promovat și pe care ne străduim să îl transformăm în normalitate în toate procedurile de reorganizare pe care le coordonăm la nivelul CITR, cu atât mai mult în cazul societăților din domeniul energiei, furnizori de servicii publice în societate. Se resimte, mai ales în ultima perioadă, tot mai mult nevoia de o revigorare a societăților din Sistemul Energetic Național, care se degradează și continuă să își piardă din eficiență, dar ale căror servicii sunt esențiale consumatorilor, iar noi ne asumăm să identificăm soluțiile potrivite pentru fiecare companie în parte”, a declarat Silvana Șermer, Managing Partner CITR Timiș.

CITR gestionează aproape 20 de societăți din domeniul energiei în toată țara, printre care și CET Oradea, CET Arad, respectiv CET Palas din Constanţa.

Testele pentru funcționarea turbinei după realizarea investiției de modernizare și începerea producției de energie electrică și termică vor fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie. În paralel, se pregătește în vederea pornirii producției, o altă posibilă investiție.

La data de 1 Septembrie 2004, printr-o Hotărâre a Consiliului Local Arad a avut loc fuziunea prin absorbţie CET-ARTERM, astfel încât CET Arad a preluat toată activitatea de producere, transport şi distribuţie de agent termic şi exploatarea punctelor termice şi a reţelelor secundare de agent termic din municipiul Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

22 de milioane m3 de componente auto expediate din România către uzine ale alianței Renault Nissan Mitsubishi

Articolul următor

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share