Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Executivul României va susține proiectul Baia Mare, Capitală Europeană a Tineretului, a anunțat primarul municipiului, Cătălin Cherecheș.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis un mesaj extrem de important comunității băimărene, dar și juriului european. Prin scrisoarea semnată și transmisă de domnia sa, și-a asumat susținerea personală și a Guvernului României pentru proiectul nostru, garantând că vor fi alături de noi în această inițiativă din care, în final, câștigă nu doar Baia Mare, ci întreaga Românie, mai ales tinerii.

Printre cei cărora trebuie să le mulțumesc că ne-au întins o mână de ajutor este și domnul Dacian Cioloș, fost comisar european, care a transmis juriului o scrisoare de susținere a municipiului Baia Mare. Acum ne-a mai rămas doar să așteptăm Peste câteva zile, în 21 noiembrie, la Amiens, în Franța, va fi nominalizat câștigătorul. Îmi doresc din tot sufletul să fim noi, Baia Mare, Capitala Europeană a Tineretului în 2022”, a menționat primarul băimărean.

Primăria a trimis Guvernului României solicitarea de a susține din perspectivă logistică și din perspectivă financiară acest demers, devenind partener direct în acest proiect. Municipiul Baia Mare s-a prezentat, în 15 noiembrie, la Bruxelles (foto), în fața juriului în finala pentru obținerea titlului de CET. Orașul din România concurează cu Poznan (Polonia), Tirana (Albania), Kazan (Rusia) şi Varazdin (Croația).

Conceptul și propunerea municipiului este Urban Youth Circle (Cercul Urban de Tineret), un proiect care redefinește modul în care Baia Mare este percepută în regiune, în România și în Europa. CET este un titlu conferit de către Forumul European de Tineret, organizat cu scopul de a încuraja tinerii să participe activ la conturarea Europei şi a comunităţilor în care trăiesc.

Baia Mare ar fi cel de-al doilea oraş din România care reuşeşte această performanţă. Cluj-Napoca a fost CET în 2015. CET este un titlu conferit de către Forumul European de Tineret, menit să împuternicească tinerii, să sporească participarea tinerilor şi să întărească identitatea europeană şi este acordat din anul 2009 încoace. În competiţie s-au înscris inițial 12 oraşe din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
unsplash.com

A fost lansat primul serviciu românesc de închirieri auto direct de la proprietari

Articolul următor

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share