Antreprenori Arad Fonduri Europene Industrie

Aradul, exemplu pentru zona de vest a României, în accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional

O societate cu activitate în domeniul producţiei de piese pentru industria de avioane, Primăria Arad şi dezvoltarea infrastructurii de transport locale, dar şi reabilitarea clădirii Filarmonicii arădene, au fost, joi, exemplu pentru cum s-a aplicat Programul Operaţional Regional. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a încheiat, cu județul Arad, turul proiectelor implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Regiunea Vest.

Prima societate vizitată a fost la Pecica, Arsat Industrie, o companie care furnizează piese metalice de înaltă calitate pentru producători respectați la nivel mondial, de la industria aerospațială la automotive și nu numai. Compania, un exemplu de urmat pentru orice antreprenor, s-a dezvoltat permanent şi a accesat fonduri europene prin cinci proiecte, până în prezent, pentru a investi în achiziția de noi tehnologii. Accesarea de astfel de fonduri nu se opreşte aici, vor urma două noi proiecte cu bani europeni.

Mare parte din oraşele din zona Ardealului, dar şi Galaţiul, îşi vor redota societăţile de transport local cu tramvaie româneşti. Iar tramvaiele respective sunt fabricate în regiunea de vest, la Astra Vagoane Călători Arad. Pe lista oraşelor beneficiare ale noilor tramvaie arădene e chiar municipalitatea oraşului „gazdă”. Oficialii Primăriei Municipiului Arad au prezentat reprezentanților mass-media proiectele lor pentru modernizarea sistemului de transport public prin Regio – POR. Am văzut viitoarele tramvaie ale Aradului!

Ultima oprire a vizitei a fost la Filarmonica de Stat Arad, care și-a recăpătat strălucirea de odinioară, reabilitată fiind printr-un alt proiect cu finanțare europeană.
În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio – POR 2014-2020. Un număr de 512 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 788,89 milioane euro, se află în implementare/ au fost finalizate, iar alte 339 de proiecte sunt în evaluare sau precontractare.

Related posts

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

Fabrica de Arme Cugir, contracte de zeci de milioane de dolari încheiate cu parteneri străini

redactia

Bosch construieşte o fabrică la Simeria; investiție de aproximativ 110 mil. euro și peste 700 de locuri de muncă create

Stefana Muresan

Leave a Comment