Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digitalizarea predată la Cluj, premiată de producătorii de software

Camelia Florea, lector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), a creat cursul imagistică digitală pentru aplicații speciale și a primit bursa Health Tech, iar Ovidiu Stan, lector la aceeași instituție, a câștigat bursa Cybersecurity pentru cursul securitate digitală.

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), a premiat proiecte inovatoare propuse de cadre didactice tinere, care predau în cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România.

“Educația reprezintă una dintre prioritățile ANIS la nivel național, un segment în care noi ne implicăm care noi ne implicăm cu toate resursele, știind că performanța industriei românești de tehnologie este strâns legată de rezultatele sistemului educațional”, a declarat Gabriela Mechea, director executiv al ANIS.

„Viziunea ANIS de energizare a colaborării dintre mediul academic și industrie, precum și de promovare a învățării profunde într-o eră a navigării rapide,  este cu adevărat transformativă. Este remarcabilă consolidarea acestui proiect, ce a adus un suflu nou în relațiile dintre mediul academic și industria IC&T”, a menționat Răzvan Rughiniș, prodecan al Universității Politehnica București.

Bursele ANIS reprezintă un parteneriat între industria tech și mediul academic, ce recompensează eforturile și pasiunea cadrelor didactice tinere în adoptarea celor mai inovative cursuri și metode de predare. La această ediție au fost înscrise 27 de proiecte, 12 fiind câștigătoare.

ANIS reprezintă interesele companiilor IT locale și sprijină dezvoltarea industriei de software și servicii, creșterea celor implicate în proiecte de externalizare și a celor ce generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. Aceasta are 130 de membri, grupează 38.000 de angajați și afaceri de 2,5 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Standul Simex de la Moscova, vizitat de oficialii Ambasadei Rusiei

Articolul următor

Bivolii, comoara neexploatată de sălăjeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share