Cluj Sanatate Ultimele stiri

Anca Buzoianu, noul rector al Universității de Farmacie și Medicină Cluj

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, este prima femeie aleasă în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu. Aceasta îl va înlocui în funcție pe profesorul universitar Alexandru Irimie.

“Copleșită de emoție, adresez recunoștința mea colegilor, membrilor comunității academice, care într-un număr impresionant au ales să își exprime votul și să mă aleagă în funcția de rector al UMF. Voi purta încrederea voastră cu responsabilitate deplină, privesc cu entuziasm spre următorii ani și împreună vom scrie noul capitol din istoria universității”, a menționat Anca Buzoianu, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a devenit rector al instituției universitare cu 585 de voturi, din totalul de 609 valide. Anca Buzoianu este din 2008 decan al Facultății de Medicină – prima femeie care a ocupat această funcție – și președinte al Asociației Decanilor Facultății de Medicină din România.

Ea este profesor universitar la disciplina farmacologie clinică, fiind specializată în pediatrie. Activitatea sa de cercetare se desfășoară în Centrul de Excelență Neuroștiințe al UMF. În primăvara anului trecut, aceasta a primit Ordinul Naţional de Merit al Franţei în grad de Cavaler, fiind singura femeie din Cluj căreia i s-a înmânat această distincţie.

Ordinul a fost înfiinţat în 1963 ca urmare a unei reforme a sistemului de decoraţii susţinută de preşedintele Charles de Gaulle, ce a avut ca scop recompensarea persoanelor care au adus servicii deosebite – militare sau civile.

Related posts

Trei informaticieni clujeni vor să internaționalizeze companiile locale

Nora Dumitrescu

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania: Am atins la sfârșitul acestui an fiscal o cifră de afaceri de 72.17 mil. euro, în creștere cu 25.6%

Stefana Muresan

Arad: Proiect de management al deşeurilor de peste 30 milioane de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment