Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“România ar trebui să devină un hub pentru noile tehnologii”

Inteligența artificială (AI), blockchain sau robotică sunt direcții în care companiile specializate în aceste domenii din România pot avea succes, susțin specialiștii internaționali prezenți la evenimentul Codiax 2019, de la Cluj.  

Acesta a grupat 350 de pasionați de tehnologie într-un context în care își pot extinde cunoștințele profesionale. Experți internaționali în inteligența artificială, blockchain sau robotică au captat atenția participanților cu informații relevante, aplicate în cadrul  companiilor de renume pe care le reprezintă.

“Percepem inteligența artificială ca pe un instrument prin care ne putem amplifica propriile abilități”, a susținut Olga Afanasjeva, chief operating officer al companiei GoodAI. Reprezentanți ai companiilor Cognizant Softvision, Metro Systems, Jibe Company sau Macadamian au dezvăluit unele dintre cele mai bune practici desfășurate în domeniul lor de activitate.

Cu expertiza unor branduri consacrate precum Volvo, Grab, Samsung, Airbus sau Oxford University, experții au contribuit cu informații utile în dezvoltarea tehnologiilor viitorului. Subiecte de interes au fost cum putem aduce o contribuție pozitivă prin AI, cum putem să îmbunătățim serviciile prin robotică sau securitatea hardware într-o lume foarte conectată.

“Codiax este o platformă excelentă care aduce împreună antreprenori, academicieni și developeri și creează un mediu sinergetic în care se oamenii pot schimba idei și pot crește împreună. România ar trebui sa folosească tot acest talent și să devină un hub pentru noile tehnologii”, a declarat Jagan Varadarajan, Head of Data Science la Grab.

Codiax este unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din Europa de Est, care are loc în fiecare an la Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Selgros și-a deschis un magazin cu restaurant în Baia Mare

Articolul următor

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share