Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Evoluţia fnanţărilor europene şi a bugetului comunitar, dezbătute de public la Timişoara, cu oficialii Comisiei Europene

Noul ministru al Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, dar şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, vor dezbate la Timişoara, pe 11 decembrie, împreună cu publicul larg, despre politicile de coeziune, bugetul european, dar şi calitatea serviciilor publice şi calitatea mediului. Iniţiativa acţiunii aparţine Agenția pentru Dezvoltare Regională o lansează tuturor persoanelor interesate din Regiunea Vest.

În cadrul următorului buget pe termen lung al Uniunii Europene pentru 2021-2027, Comisia Europeană propune modernizarea politicii de coeziune, principala politică de investiții a UE, orientând intervențiile către inovare, emisii reduse de carbon, conectivitate și mobilitate durabilă, îmbunătățirea calității serviciilor publice. România are alocate 27 de miliarde de euro prin politica de coeziune în perioada 2021-2027.

Vor vorbi despre ce urmează la nivel european și național şi vor răspunde întrebărilor cetățenilor doamna Vittoria Alliata di Villafranca din partea Comisiei Europene, director în cadrul DG Regio – Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, şi domnul Ioan Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene din România.

Întâlnirea, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în parteneriat cu Comisia Europeană și Universitatea de Vest din Timișoara, are ca temă „Prioritățile bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027”.

Dezbaterea este programată în 11 decembrie 2019, între orele 09:30-11:00, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara. Sunt așteptați studenți, profesori, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și reprezentanți ai mediului privat, dar și orice cetățean interesat de viitorul Europei, prioritățile Uniunii Europene și modul de alocare și accesare a fondurilor europene ca instrument pentru dezvoltare.

Dialogurile vor fi moderate de doamna Brîndușa Armanca, profesor universitar și jurnalist.

Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă benzinărie Rompetrol în valoare de 1,3 milioane de euro, deschisă la Timişoara ca parte a unor investiţii de un miliard de euro

Articolul următor

O școală din Oradea dotată smart de Junior Achievement și Telekom Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share