Angajari Industrie Ultimele stiri

Kaufland angajează peste 500 de persoane cu dizabilităţi pentru magazinele din patru orașe

Lanţul de hipermarketuri Kauf­land anunță că intenţionează să recruteze până în luna aprilie 2020 peste 500 de persoane cu dizabilităţi pentru magazinele din ţară. În etapa-pilot, programul de recrutare se desfăşoară în magazinele Kaufland din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara, unde vizează poziţiile de casier, lucrător comercial, asistent etichetare şi asistent grill.

„Multe dintre persoanele cu dizabilităţi din România vor şi pot să muncească, dar nu au şansa unui loc de muncă. Kaufland îşi propune să răspundă la această problemă şi alege să vadă în aceşti oameni abilităţile lor, puterea şi curajul de a depăşi obstacolele, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

Pentru a acomoda cât mai bine noile condiții de lucru și noii colegi, Kaufland a organizat traininguri destinate echipelor din magazinele și departamentele unde proiectul a fost deja demarat. Acestea au inclus dezbateri și jocuri de rol privind modalități de comunicare și relaționare cu persoane cu diferite tipuri de dizabilități, urmate de evenimente de recrutare propriu-zisă a persoanelor cu dizabilități. Pentru viitor, Kaufland își propune o serie de investiții în adaptarea mobilierului și echipamentelor dedicate acestora, se menționează într-un comunicat al companiei.

Odată ajuns la maturitate, va fi extins la nivel național, astfel încât să includă alte orașe, precum și alte departamente din companie.

Lanţul de hipermarketuri Kauf­land a deschis luna trecută al 7-lea magazin din România din 2019 şi primul amplasat într-un mall pe piaţa locală, în Promenada din Sibiu. Grupul german şi-a consolidat anul trecut poziţia de lider al retailului local după ce cifra de afaceri a companiei s-a apropiat la un pas de 11 mld. lei (2,3 mld. euro), plus 8% faţă de 2017. Retailerul a intrat pe piaţa locală în 2005 şi s-a extins an de an, uneori cu 3-4 unităţi, alteori cu 13-14 magazine, scrie Ziarul Financiar.

Related posts

E-Distribuţie Banat a finalizat proiecte în valoare de peste 20 mil. lei

Stefana Muresan

Finanțare de 5 milioane de euro primită de Grupul TeraPlast de la BERD

Stefana Muresan

BearingPoint își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate Cibernetică din România

Stefana Muresan

Leave a Comment