Sibiu Ultimele stiri

Târgul de Crăciun din Sibiu atrage tot mai mulți turiști: cererea pentru cazări a crescut cu 10%

Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat de britanicii de la About Time Magazine ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Europa, atrage mii de turiști în oraș, astfel încât în perioada sărbătorilor de iarnă este foarte greu să mai găsești locuri de cazare. Potrivit mai multor hotelieri citați de publicația locală Turnul Sfatului, cererea pentru cazări a crescut cu 10% față de anul trecut datorită Târgului de Crăciun.

Odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, Sibiul a devenit atracția principală, iar hotelierii au anunțat că încă din noiembrie fiecare weekend a fost plin. „De când s-a deschis târgul, pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă nu mai avem locuri. Este un ajutor bun”, spune Remus Mocanu, directorul complexului Hotel Parc și Arini, citat de Turnul Sfatului. Un alt patron de hotel spune că „avem foarte mulți turiști care vin special pentru Târgul de Crăciun”.

Sursa citată face trimitere și la datele Asociației Județene de Turism Sibiu, potrivit căreia pentru luna decembrie s-a înregistrat o creștere cu aproximativ 10% față de anul trecut. „Pentru decembrie, din discuțiile pe care le-am avut cu hotelieri, am aflat că mai sunt câteva locuri disponibile. Destinația este în continuare foarte căutată, dar mai sunt câteva opțiuni de cazare. Sperăm ca turiștii să profite”, spune Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.

Mai multe despre gradul de ocupare a cazărilor în Sibiu în perioada Crăciunului și Revelionului vedeți pe turnulsfatului.ro.

Related posts

Măsurile care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Stefana Muresan

Werner-Wilhelm Wolff, timișoreanul care conduce Tarom, primii pași pentru a aduce compania pe profit

Stefana Muresan

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

redactia

Leave a Comment