Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei informaticieni clujeni vor să internaționalizeze companiile locale

Un startup din Cluj a creat un instrument care să ușureze procesul prin care firmele de tehnologia informației (IT&C) ajung la clienții internaționali.

Firmele din România vor avea la dispoziție o echipă de oameni a căror principală preocupare va fi să găsească clienți interesați să dezvolte servicii IT în țara noastră. Partenerii Techmatch vor avea câte un profil care descrie toate serviciile pe care ei le oferă, iar clienții interesați vor putea să ceară informații despre ei și serviciile lor și vor putea să îi contracteze pentru dezvoltarea unor produse noi.

Echipa Techmatch va crea și un proces de atragere a clienților internaționali, prin intermediul proceselor automatizate de Scouting, Marketing și Lead Generation.

“Techmatch s-a născut natural, într-o discuție amicală în care ne-am dat seama că toți trei ne implicăm și dezvoltăm proiecte și acțiuni care au ca scop final promovarea ecosistemului Tech și Startup din Cluj-Napoca.

În mod informal și doar din drag față de potențialul Clujului puneam în legătură oameni din alte țări care aveau nevoie de servicii de software development, cu firme din Cluj care puteau să ofere aceste servicii și ofereau calitate la cele mai înalte niveluri.

Ne-am întrebat cum își vând serviciile companiile de IT din România. Spre surprinderea noastră am aflat că unele dintre companii nu au departament de vânzări, ci se bazează doar pe recomandări.

Așa am știut că, dacă organizăm eficient resursele pe care deja le avem, vom reuși să aducem clienți pentru partenerii noștri pe căi pe care ei nu le exploatează azi”, a menționat Valentin Maior, director general al Techmatch.

Pentru anul 2020 compania are planuri care implică, pe lângă dezvoltarea platformei automate de tip Software as a Service și atragerea de proiecte în valoare de 2 milioane de euro și extinderea rețelei de parteneri la 100 de companii din toată România.

Techmatch este un startup dezvoltat pe baza unei finanțări Romania Startup Plus și care are șapte membri. Acesta își propune să fie liantul dintre potențialul industriei Tech și companii din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Europa de Est.

Fondatorii săi, Valentin Maior, Ștefan Koritar și Mircea Vădan, sunt implicați în organizații nonprofit precum Romanian IT, ClujStartups, FreshBlood, Startup Grind Cluj-Napoca, Spherik, Fintech.Camp, Cluj.AI, Product Tank Cluj.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Articolul următor

Emag intră pe piața Clujului cu un curierat de mâncare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share