Antreprenori Cluj IT&C Ultimele stiri

Trei informaticieni clujeni vor să internaționalizeze companiile locale

Un startup din Cluj a creat un instrument care să ușureze procesul prin care firmele de tehnologia informației (IT&C) ajung la clienții internaționali.

Firmele din România vor avea la dispoziție o echipă de oameni a căror principală preocupare va fi să găsească clienți interesați să dezvolte servicii IT în țara noastră. Partenerii Techmatch vor avea câte un profil care descrie toate serviciile pe care ei le oferă, iar clienții interesați vor putea să ceară informații despre ei și serviciile lor și vor putea să îi contracteze pentru dezvoltarea unor produse noi.

Echipa Techmatch va crea și un proces de atragere a clienților internaționali, prin intermediul proceselor automatizate de Scouting, Marketing și Lead Generation.

“Techmatch s-a născut natural, într-o discuție amicală în care ne-am dat seama că toți trei ne implicăm și dezvoltăm proiecte și acțiuni care au ca scop final promovarea ecosistemului Tech și Startup din Cluj-Napoca.

În mod informal și doar din drag față de potențialul Clujului puneam în legătură oameni din alte țări care aveau nevoie de servicii de software development, cu firme din Cluj care puteau să ofere aceste servicii și ofereau calitate la cele mai înalte niveluri.

Ne-am întrebat cum își vând serviciile companiile de IT din România. Spre surprinderea noastră am aflat că unele dintre companii nu au departament de vânzări, ci se bazează doar pe recomandări.

Așa am știut că, dacă organizăm eficient resursele pe care deja le avem, vom reuși să aducem clienți pentru partenerii noștri pe căi pe care ei nu le exploatează azi”, a menționat Valentin Maior, director general al Techmatch.

Pentru anul 2020 compania are planuri care implică, pe lângă dezvoltarea platformei automate de tip Software as a Service și atragerea de proiecte în valoare de 2 milioane de euro și extinderea rețelei de parteneri la 100 de companii din toată România.

Techmatch este un startup dezvoltat pe baza unei finanțări Romania Startup Plus și care are șapte membri. Acesta își propune să fie liantul dintre potențialul industriei Tech și companii din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Europa de Est.

Fondatorii săi, Valentin Maior, Ștefan Koritar și Mircea Vădan, sunt implicați în organizații nonprofit precum Romanian IT, ClujStartups, FreshBlood, Startup Grind Cluj-Napoca, Spherik, Fintech.Camp, Cluj.AI, Product Tank Cluj.

Related posts

ASF a atins obiectivul fundamental al proiectului strategic STEAM

Ligia Voro

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

Libris, investiție de 3 mil. euro într-un depozit de carte în Brașov

redactia

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Traian Dan

ANOFM, ANPIS și Casa Națională de Pensii vor avea acces la REVISAL

Papuc Irina

OUG: Guvernul va asigura plata șomajului tehnic – 75% din salariul brut; va majora plafonul creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde

Ion Surdu

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Nora Dumitrescu

Digitalizarea predată la Cluj, premiată de producătorii de software

Nora Dumitrescu

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Din 15 martie se vor acorda finanțări pentru panouri fotovoltaice

Stefana Muresan

CCIFER : Majorarea salariului minim fără studiu de impact in prealabil va afecta major companiile, în special cele mici si mijlocii

redactia

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Ionut Oprea

Narcis Neaga: Acordul de mediu la autostrada Sibiu – Piteşti, până la sfârșitul anului. După aceea, noi licitații

redactia

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Transgaz, încasări de 188,5 milioane de lei de la Romgaz pentru transportul gazelor în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017

Stefana Muresan

Fabrica de componente pentru electrocasnice Miele din Brașov, afaceri de 59 mil. euro

Stefana Muresan

Lecții gratuite de golf la Transilvania Golf Club în acest week-end

Ligia Voro

Viitorul – la București: în 28 noiembrie, peste 25 de speakeri internaționali și români, la Future Summit 2019

Ionut Oprea

Sala Polivalentă de la Brașov de minim 10.000 de locuri, pe locul fostului stadion municipal

Stefana Muresan

POZITIV TB: Vlad Sarca – Director EGV International – „Este nevoie de o infuzie masivă de capital în economie”

Traian Dan

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics din Deva și Europharm Holding din Braşov, printre furnizorii de medicamente ai Spitalului Universitar Elias

Stefana Muresan

Leave a Comment