Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei informaticieni clujeni vor să internaționalizeze companiile locale

Un startup din Cluj a creat un instrument care să ușureze procesul prin care firmele de tehnologia informației (IT&C) ajung la clienții internaționali.

Firmele din România vor avea la dispoziție o echipă de oameni a căror principală preocupare va fi să găsească clienți interesați să dezvolte servicii IT în țara noastră. Partenerii Techmatch vor avea câte un profil care descrie toate serviciile pe care ei le oferă, iar clienții interesați vor putea să ceară informații despre ei și serviciile lor și vor putea să îi contracteze pentru dezvoltarea unor produse noi.

Echipa Techmatch va crea și un proces de atragere a clienților internaționali, prin intermediul proceselor automatizate de Scouting, Marketing și Lead Generation.

“Techmatch s-a născut natural, într-o discuție amicală în care ne-am dat seama că toți trei ne implicăm și dezvoltăm proiecte și acțiuni care au ca scop final promovarea ecosistemului Tech și Startup din Cluj-Napoca.

În mod informal și doar din drag față de potențialul Clujului puneam în legătură oameni din alte țări care aveau nevoie de servicii de software development, cu firme din Cluj care puteau să ofere aceste servicii și ofereau calitate la cele mai înalte niveluri.

Ne-am întrebat cum își vând serviciile companiile de IT din România. Spre surprinderea noastră am aflat că unele dintre companii nu au departament de vânzări, ci se bazează doar pe recomandări.

Așa am știut că, dacă organizăm eficient resursele pe care deja le avem, vom reuși să aducem clienți pentru partenerii noștri pe căi pe care ei nu le exploatează azi”, a menționat Valentin Maior, director general al Techmatch.

Pentru anul 2020 compania are planuri care implică, pe lângă dezvoltarea platformei automate de tip Software as a Service și atragerea de proiecte în valoare de 2 milioane de euro și extinderea rețelei de parteneri la 100 de companii din toată România.

Techmatch este un startup dezvoltat pe baza unei finanțări Romania Startup Plus și care are șapte membri. Acesta își propune să fie liantul dintre potențialul industriei Tech și companii din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Europa de Est.

Fondatorii săi, Valentin Maior, Ștefan Koritar și Mircea Vădan, sunt implicați în organizații nonprofit precum Romanian IT, ClujStartups, FreshBlood, Startup Grind Cluj-Napoca, Spherik, Fintech.Camp, Cluj.AI, Product Tank Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Articolul următor

Emag intră pe piața Clujului cu un curierat de mâncare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share