Bihor Fonduri Europene Infrastructura Investitii Proiecte Slider Ultimele stiri

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Ultima piedică în calea realizării drumului de legătură, exproprierea terenurilor pe unde va trece acesta, a căzut. Guvernul Orban a aprobat în această săptămână hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a terenurilor ce vor fi afectate de lucrările la șoseaua de patru benzi ce va lega Oradea de Autostrada Transilvania. Potrivit primarului Oradiei, Ilie Bolojan, acesta este ultimul act necesar declanșării procedurilor de licitație pentru contractarea lucrărilor.

Pentru cei 19 km de şosea dintre girația de pe Calea Sântandrei și nodul rutier de lângă Biharia, Guvernul Orban a alocat 22 de milioane de lei. Ei vor fi plătiție celor 551 de proprietari care au în zonă circa 140 de ha de teren.

Ilie Bolojan estimează că pentru depunere și evaluarea ofertelor vor fi necesare câte două luni, cel mai probabil, lucrările putând demara în partea a doua a anului 2020.

Drum complex

În cei 19 kilometri ai drumului de legătură sunt prevăzute a se construi trei mari noduri rutiere și trei poduri: peste Crișul Repede, peste Peța și peste Crișul Mic.

Related posts

O agenție de comunicare din Iași, în programul oficial “România la Centenar”

Stefana Muresan

2019 – anul marilor schimbari. Apare Dacia cu motor de Mercedes

redactia

CJ Cluj: Noi zboruri operate de pe Aeroportul clujean

Stefana Muresan

Leave a Comment