Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Ultima piedică în calea realizării drumului de legătură, exproprierea terenurilor pe unde va trece acesta, a căzut. Guvernul Orban a aprobat în această săptămână hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a terenurilor ce vor fi afectate de lucrările la șoseaua de patru benzi ce va lega Oradea de Autostrada Transilvania. Potrivit primarului Oradiei, Ilie Bolojan, acesta este ultimul act necesar declanșării procedurilor de licitație pentru contractarea lucrărilor.

Pentru cei 19 km de şosea dintre girația de pe Calea Sântandrei și nodul rutier de lângă Biharia, Guvernul Orban a alocat 22 de milioane de lei. Ei vor fi plătiție celor 551 de proprietari care au în zonă circa 140 de ha de teren.

Ilie Bolojan estimează că pentru depunere și evaluarea ofertelor vor fi necesare câte două luni, cel mai probabil, lucrările putând demara în partea a doua a anului 2020.

Drum complex

În cei 19 kilometri ai drumului de legătură sunt prevăzute a se construi trei mari noduri rutiere și trei poduri: peste Crișul Repede, peste Peța și peste Crișul Mic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de peste 90 de milioane de euro în distribuția de gaze naturale și electricitate

Articolul următor

Autostrăzile care conectează Clujul, departe de finalizare în 2020

Citește si:
Total
0
Share