Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de peste 9 miliarde de euro contractate de Ministerul Transporturilor prin POIM. Autostrada Sibiu-Pitești, în curs de evaluare

FOTO https://2mnews.ro/oficial-645-000-de-euro-decontul-pentru-terenurile-expropriate-pentru-extinderea-aeroportului-maramures/

Ministerul Transporturilor a contractat 86 de proiecte în valoare de 9,7 miliarde de euro în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și a mai depus cereri la Comisia Europeana pentru finanțarea unor proiecte precum Autostrada Sibiu – Pitești și Centura Bacău, care include primii kilometri de autostradă din Moldova. Vezi ce șosele de mare viteză mai vrea să facă Ministerul Transporturilor cu fonduri europene, scrie Economica.net.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2020 al Ministerului Transporturilor, în Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) au fost depuse până în prezent 147 de proiecte și au fost contractate 86 de proiecte a căror valoare totală este de aproximativ 9,7 miliarde de euro.

La Comisia Euroepană se mai află o serie de proiecte care sunt în curs de evaluare. Printre acestea se numără prima etapă a Autostrăzii Sibiu – Pitești, al cărei valoare totală este de 1,33 miliarde de euro. Este vorba despre secțiunile 1, 4 și 5, care au fost trimise în toamnă la Bruxelles pentru aprobare.

De asemenea, alte proiecte pentru care se așteaptă evaluarea Comsiiei Europene sunt: varianta ocolitoare a municipiului Bacău (204 milioane de euro), construcția drumului expres Craiova-Pitești (1,06 miliarde de euro), construcția Centurii Nord București, la nivel de autostradă (972,52 milioane de euro), construcția Autostrăzii A3 etc.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Serverul Continental pentru autovehicule conectează mașinile electrice Volkswagen ID.

Articolul următor

Marile festivaluri “made in Cluj” produc 25 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share