Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Judeţean Timiş a atras peste 80 de milioane de euro din bani europeni

Zeci de milioane de lei, din fonduri europene, au fost atrase de Consiliul Judeţean Timiş în acest an, pentru domeniul sănătăţii. Principalele investiţii derulate cu fonduri nerambursabile sunt cele pentru noua maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi pentru renovarea şi transformarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul aceluiaşi spital.

Peste 80 de milioane de euro au fost atraşi de CJ Timiş din fonduri europene în 2019, vizate fiind mai multe domenii, cel social, al infrastructurii rutiere, dar şi cel al sănătăţii.

„La nivelul Consiliului Județean Timiș prioritatea noastră a fost atragerea de fonduri europene. Am încercat dezvoltarea județului în diferite domenii, prin atragerea de fonduri europene. La acest moment, suntem cu contracte semnate în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, sunt 15 contracte semnate, iar unul este în curs de semnare. Avem câteva domenii prioritare la nivelul Consiliului Județean Timiș, iar unul dintre ele este cel al sănătății“, a declarat, joi, Călin Dobra, şeful CJ Timiş.

Desigur, la acest capitol noua maternitate care se face lângă şi în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara este cap de afiş la finanţări europene.

„Vorbim de un proiect în valoare de aproximativ 65 de milioane de lei. Am semnat contractul de finanțare, iar la momentul acesta a fost lansată licitația și este în analiză oferta depusă pentru proiectare plus execuție. Sper ca până la sfârșitul anului să avem un verdict în ceea ce privește analiza acestei oferte, ținând cont că este vorba de un singur ofertant, o asociere de firme”, spune Dobra.

De asemenea, reabilitarea şi transformarea UPU de la acelaşi spital este un proiect extrem de important.

„Cel de-al doilea proiect din domeniul sănătății pe fonduri europene semnat este cel privind modernizarea, dotarea cu echipamente a Unității de Primiri Urgențe, în valoare de șapte milioane de lei. Este în curs de elaborare proiectul tehnic și sper ca în primăvara anului viitor să demarăm licitația privind realizarea acestui proiect”, a mai declarat şeful CJT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrările la Terminalul Sosiri Externe nou înaintează la Aeroportul Internaţional Timişoara

Articolul următor

Aeroportul Internaţional Timişoara închide un ciclu de cinci ani, cu rezultate excelente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share