Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrările la Terminalul Sosiri Externe nou înaintează la Aeroportul Internaţional Timişoara

Cea mai importantă investiţie derulată de Aeroportul Internaţional Timişoara rămâne în această perioadă terminalul nou pentru sosiri la cursele externe. Aici, lucrările sunt avansate şi acum se lucrează la structura de rezistenţă şi la acoperiş. Lucrările ar urma să fie finalizate înainte de anul 2021, când Timişoara este Capitală Culturală Europeană. Valoarea totală a investiţiei este de 30 de milioane de lei. Finanţarea este asigurată din fondurile proprii ale societăţii care operează aeroportul, din bani de la Ministerul Transporturilor, respectiv din fonduri europene.

La Aeroportul Internaţional Timişoara, în ceea ce privesc proiectele de investiții, anul 2019 a fost unul dinamic și plin de provocări, atât pentru proiectul construcției noului Terminal de Sosiri Curse Externe, cât și pentru investițiile majore în zona de operațiuni aeriene.

Construirea noului Terminal de Sosiri Curse Externe a început luna februarie a acestui an. Astfel, până în prezent, au fost finalizate mai multe lucrări la terasamente, structură de rezistență beton–infrastructură, suprastructură, izolații, structură de rezistență metal, rețea de canalizare interioară și planșeu intermediar. În acest moment sunt în curs de execuție lucrările la structura de rezistență, învelitoarea acoperișului, arhitectura, instalare grup electrogen și rețeaua de canalizare exterioară și cea de alimentarea cu hidranți.

Terminalul Soriri Externe va avea 4.383 de metri pătraţi şi va fi pregătit pentru trei fluxuri de pasageri, trei sisteme de benzi de bagaje şi 10 puncte de control al documentelor, respectiv trei puncte de control vamal. Noul terminal va trebui să susţiună un flux de aproximativ trei milioane de pasageri pe an.

În anul 2019, au fost realizate proiecte importante și în zona de operațiuni aeriene. S-au investit aproximativ 1,9 milioane de euro în lucrări la pistă, sistemul de balizaj, sistemul de alimentare cu energie electrică, dar și alte investiții pentru extinderea zonei cargo și a parcării auto.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Infrastructura care va conecta Clujul se face în pași de melc

Articolul următor

Consiliul Judeţean Timiş a atras peste 80 de milioane de euro din bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share