Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

FOTO Booking.com

Reprezentanţii industriei turismului şi ai celei hoteliere cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming, dar şi stimularea construcţiei de hoteluri, conform opiniilor adunate de news.ro. Aceştia spun că este nevoie de o strategie clară pentru dezvoltarea turismului, precum şi de o regândire a legii turismului, astfel încât să răspundă cerinţelor industriei.

Unul dintre cei chestionați a fost Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), care a afirmat că promovarea României din punct de vedere turistic trebuie făcută în parteneriat public-privat şi totodată asigurată astfel de profesionişti în domeniu.

„Discutăm prea mult de formă şi prea puţin de fond. Trebuie să fie un minister dedicat anumitor domenii, or, fiind vorba de un minister aşa de mare, ideal ar fi să lucrăm în parteneriat public privat, să mai delege o parte din atribuţii unei entităţi private. De exemplu, noi nu vrem ca statul să organizeze partea de marketing a statului din punct de vedere turistic. Promovarea statului pe partea de turism trebuie făcută în parteneriat public-privat. Ea ar fi asigurată astfel de profesionişti în domeniu. Noi vrem un stat mai mic, mai flexibil care să lase mai mult privatului, pentru că oricum partea privată deţine mai toate activele în turism”, a declarat Călin Ile, pentru News.ro.

„Sunt mai multe probleme pe care trebuie să le rezolve noul Guvern, în ceea ce priveşte turismul, domeniu care acum figurează ca un departament în cadrul Ministerului Economiei. Una dintre probleme este cea a TVA-ului, noi, touroperatorii, solicităm 5% TVA la agenţiile de turism, nu 19% cât avem acum. Toate hotelurile şi toate restaurantele din România au 5% TVA, iar ‘prapaditele’ de agenţii au 19%. Şi mai vrem turişti străini în România? De fapt, se pare că vrem numai noi, în rest, nu vrea nimeni, se pare. Avem 2,7 milioane de turişti străini pe an. Bulgarii au 9 milioane. Este nevoie de măsuri pentru a recupera decalajul”, a adăugat proprietarul touroperatorului Paralela 45 Alin Burcea pentru sursa citată.

În același articol reprezentanții industriei ospitalității au vorbit și despre stimularea construcţiei de hoteluri. „Degeaba vrem să creştem numărul de turişti, pentru că nu avem hoteluri suficiente. Şi aici nu mă refer la oraşe. O altă problemă este legată de forţa de muncă. Nu mai avem bucătari, cofetari, patiseri, ospătari. Ce facem? Ne pasă? Cum acţionăm?”, se întreabă Alin Burcea.

Mai multe opinii pot fi găsite pe news.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Articolul următor

Lucrările de construcții în România - cea mai mare creștere din UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share