Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Un lac nou destinat pasionaților de pescuit la păstrăv a fost dat în funcțiune în această lună lângă municipiul Cluj-Napoca.

Lacul se află la 12 km distanță de Cluj-Napoca, în localitatea Sălicea, zona Făget, și a fost amenajat în zona stânei omului de afaceri Cornel Revnic. Administratorul a fixat o taxă de 50 de de lei pe zi, în care sunt incluse 2 kg de pește, peste această cantitate kilogramul fiind taxat cu 26 de lei. Accesul la noul lac se face pe drumul către lacul Ciurila Filea I.

Pe teritoriul județului Cluj există zeci de lacuri, atât de alunecare, cât și care au luat naștere în vechile exploatări de sare gemă, dar și lacuri de acumulare create prin amenajarea sistemului energetic Someș (Gilău, Tarnița, Fântânele). De asemenea, există lacuri antroposaline (Turda, Cojocna, Sic, Ocna Dejului).

Zona Ciurila este una dintre cele mai bogate în lacuri din județ, însă cele destinate pescuitului sportiv sunt axate pe speciile crap și caras, cu toate că aici se mai întâlnesc și sturioni, știuci sau păstrăvi. Lacul Sălicea este primul din Cluj specializat în pescuitul păstrăvului.

Acesta este o specie de pește care trăiește în special în apele de munte, ape cu temperatură relativ scăzută și în timpul verii, dar poate fi găsit și în zonele mai joase, submontane și de deal, cu condiția ca apele să fie puternic oxigenate.

Păstrăvul atinge 25-30 cm lungime și 0,8-1,6 kg greutate, trecând de aceste standarde doat în mod excepțional. Rata de supraviețuire este mică, din 1.000 de icre ajungând maturi și la reproducători doar 1-3 păstrăvi, motiv pentru care nu se poate vorbi de o populare excesivă a vreunui râu cu această specie.

Pescuitul este permis cu undița pe râuri între 1 iunie și 31 decembrie, dimensiunea minimă admisă fiind de 20 cm. Cele mai cunoscute păstrăvării din Cluj sunt cele din localitățile Gilău și Bologa.

Total
0
Shares
2 comments
  1. e pustiu la ciobanu cu hummeru – ii place sa ceara 60 de lei pentru 5 ore de pescuit, in niste lacuri unde are doar crap si o arde mai cunoscator piscicol… mai bine isi lua elicopter sa`si numerel oile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Articolul următor

Pineberry, cămășile „no one without”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share