Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Numărul de joburi continuă să crească”. Brașovul, a cincea ofertă de angajare în 2020

Anul acesta, oferta de locuri de muncă de pe piaţa din România va creşte cu aproximativ 10 – 15%, nivel similar cu cel înregistrat în 2019. Companiile caută angajaţi pentru poziţii în zona de digitalizare, în retail, precum şi pentru poziţii de entry-level, după cum spune Bogdan Badea, CEO al platformei de recrutare online eJobs, citata de bizbrasov.ro.

„Numărul de joburi continuă să crească, trendul acesta care ţine de câţiva ani de zile nu s-a oprit nici în 2019. În 2019 comparativ cu 2018 oferta de joburi a fost mai mare cu 15%. În 2020, cred că valoarea va fi similară, cu o creştere de circa 10 – 15%. Zonele care au crescut destul de mult sunt cele care duc spre digitalizare, adică poziţiile orientate către domeniul IT. În continuare, zona retail a fost una fierbinte, cu tot ceea ce înseamnă lucrători comerciali, vânzători în magazine. De asemenea, există cerere pentru angajaţii entry-level. În toate domeniile este nevoie de oameni la început de drum“, a declarat Bogdan Badea.

Bucureştiul atrage aproximativ 30-40% din totalul de joburi, urmat de Cluj, Iaşi, Timişoara şi Braşov. Pachetele salariale oferite de angajatori au crescut constant cu circa 5-10%, iar pachetele de beneficii s-au diversificat. De asemenea, din ce în ce mai multe companii investesc în programe de atragere a candidaţilor, explică Bogdan Badea.

Șeful eJobs mai spune că pentru a atrage un candidat în domeniul IT, o companie trebuie să ofere un salariu de cel puţin 1.000 de euro, iar pentru a atrage un inginer o companie trebuie să plătească în medie 700 – 800 de euro. El crede că organizaţiile trebuie să pună salariul la vedere în anunţul de angajare pentru că o astfel de acţiune denotă o transparenţă a companiei respective pe care multă lume o respectă şi contribuie la creşterea ratei de aplicare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondul suveran de investiții din Abu Dhabi și-a redus participația deținută la unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est

Articolul următor

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share