Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondul suveran de investiții din Abu Dhabi și-a redus participația deținută la unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est

foto https://www.bankinfosecurity.com/italys-unicredit-breach-went-undetected-for-four-years-a-13347

Mubadala Investment Company, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, a decis să îşi reducă la jumătate participaţia deţinută la grupul bancar italian UniCredit, transmite Bloomberg citat de Agerpres.

Potrivit informaţiilor publicate marţi seara de autoritatea de supraveghere financiară italiană, Consob, participaţia deţinută de fondul din Abu Dhabi la UniCredit a scăzut la data de 20 decembrie 2018 până la 2,02% de la 4,99% în luna iunie a anului trecut. Pe baza preţului înregistrat marţi seara, valoarea acţiunilor vândute de fondul din Abu Dhabi se ridică la aproximativ 850 milioane euro.

Mubadala a cumpărat o participaţie la UniCredit în 2010, ca parte a strategiei sale de a-şi diversifica investiţiile. La acea dată participaţia de 4,99% din acţiunile UniCredit avea o valoare de 1,8 miliarde euro. Mubadala Investment Company este în prezent un important investitor global, în condiţiile în care Abu Dhabi controlează aproximativ 6% din rezervele mondiale de petrol.

Decizia fondului din Abu Dhabi de a-şi reduce la jumătate participaţia la UniCredit vine la mai puţin de o lună după ce directorul general al băncii italiene, Jean Pierre Mustier a anunţat o strategie destinată recompensării acţionarilor UniCredit până în 2023 printr-o combinaţie de răscumpărări de acţiuni şi dividende în valoare de opt miliarde euro.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a băncii, principalii acţionari ai UniCredit sunt fondurile BlackRock Inc. şi Dodge & Cox, fiecare cu o participaţie de aproximativ 5%.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wizz Air ia în calcul modificarea programului zborurilor către Dubai din cauza situației din Orientul Mijlociu

Articolul următor

„Numărul de joburi continuă să crească”. Brașovul, a cincea ofertă de angajare în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share