Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) că utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată aferente proiectelor de investiţii este obligatorie, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Reprezentanții AFIR precizează că formularele necesare au fost publicate pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, la secțiunea Informații utile >> Tipizate, începând din 24 decembrie 2019.

Astfel, pentru a solicita decontarea cheltuielilor realizate în cadrul proiectului finanțat prin PNDR 2020, trebuie semnate electronic declarațiile de eșalonare investiții, TVA și sprijin forfetar; cererile de plată avans, tranșe de plată, TVA și sprijin forfetar; declarațiile de cheltuieli și declarații de venituri; centralizatorul facturilor AP 1.2.3 și anexă – submăsurile 9.1, și 9.1a.

Beneficiarii finanțărilor PNDR 2020 care semnează electronic trebuie să completeze electronic formularele de plată și să le încarce în sistemul electronic prin intermediul paginii de internet a AFIR. Aplicația nu va mai solicita și încărcarea documentului tipărit, semnat olograf și scanat, menționează AFIR.

Precizăm faptul că aplicarea semnăturii electronice pe formularele tipizate este opțională acolo unde nu a fost prevăzută anterior în ghidurile solicitantului sau în procedurile de lucru obligația aplicării semnăturii electronice până cel târziu la momentul contractării – mai scrie în comunicat.

Potrivit AFIR, în cazul beneficiarilor care semnează olograf, formularul de plată trebuie completat electronic, trebuie imprimat, semnat olograf, după care se scanează și se depune online împreună cu formularul electronic pe pagina de internet a instituției.

Completarea formularelor de plată se realizează conform Ghidului solicitantului, a anexelor aferente acestuia și a procedurilor în vigoare, disponibile pe portalul www.afir.info, iar depunerea tipizatelor se realizează online, direct pe site-ul AFIR

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apare o platformă cu oportunitățile de finanțare din Regiunea Nord-Vest

Articolul următor

Wizz Air ia în calcul modificarea programului zborurilor către Dubai din cauza situației din Orientul Mijlociu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share