Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajații din construcții au avut cele mai mari creșteri salariale în ultimul an

Construction Workers

În perioada noiembrie 2018-noiembrie 2019, cele mai mari creșteri le-au avut lucrătorii din construcții și asimilații acestora, arată o analiză a hotnews.ro.

Sursa citată scrie că cei care lucrează în activitatea de sfarâmare a rocilor (aceste produse fiind apoi utilizate în construcții sau în producția de materiale – argila, gips, calcar etc.) și-au văzut salariile mărite cu peste 47% în ritm anual. Constructorii au și ei salarii nete mai mari tot cu peste 47%, iar pe locul al treilea sunt angajații din ”Fabricarea altor produse din minerale nemetalice”, care include fabricarea sticlei, a articolelor din ceramică și a pietrei brute.

Cei din învățământ sunt a patra categorie de salariați ca viteză a creșterii salariale (peste 20% în plus față de noiembrie 2018), potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, analizate de hotnews.ro.

Statisticile oficiale mai arată că la polul opus, cei din domeniul extracției petrolului au luat în noiembrie 2019 salarii mai mici decât în noiembrie 2018, ca și salariații din agricultură, silvicultură și fabricarea băuturilor.

În luna noiembrie 2019, salariul mediu net a fost 3.179 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 63 lei (+2,0%).

Cele mai mari salarii au fost în IT&C (7.610 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.803 lei).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Articolul următor

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share