Angajari Antreprenori Auto Bihor Energie Fonduri Europene Investitii Slider Ultimele stiri

Investiţie de 6 milioane de euro într-o fabrică de acumulatori la Oradea

Fabrica va produce acumulatori pentru autoturisme cu propulsie electrică şi hibridă, pentru avioane şi pentru aplicaţii industriale.

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA a atras, prin licitație deschisă, o investiţie de peste 6 milioane de euro, din care 4,6 milioane fonduri europene în în Parcul Industrial Eurobusiness II, din str. Ogorului. Aceasta reprezintă cea mai inovativă investiție din Parcul Industrial Eurobusiness Oradea până in prezent, privind stocarea energiei pentru aplicații hibride și electrice in industria aeronautică și automobilistică, care va genera un număr de aproximativ 40 de locuri de muncă.

Investiția va fi realizată pe o suprafată de teren de 20.000 mp., de către o societate românească ATNOM SRL. cu sediul in Oradea.

Contractul privind investiția s-a semnat anul trecut in luna august, de către reprezentanții societății ADLO SA., respectiv reprezentanții societății ATNOM SRL., insă proiectul a fost aprobat la finele anului 2019.

Compania activează in domeniul Inginerie și consultanță tehnică și și-a exprimat intenția fermă de a desfășura in Parcul industrial activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme Legilor aplicabile in materia parcurilor industriale.

Conform proiectului aprobat, societatea va produce acumulatori din litiu pentru următoarele aplicații: acumulatori pentru autoturisme cu propulsive electrica și hibrida cu răcire pe bază de lichid sau gaz refrigerant; acumulatori ultrauşori și ignifugi pentru avioane cu propulsie hibridă (în parteneriat cu INCAS ‐ Institutul Național de Cercetări Aerospațiale „Elie Carafoli” din București); acumulatori pentru aplicații industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă).

Related posts

Cea mai mare renovare World Class Belvedere

Stefana Muresan

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Biblioteca Universitară din Cluj, modernizată cu 10 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment