Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Vest Timişoara dă şapte milioane de lei pentru transformarea unei clădiri din zona zero a capitale Banatului

Universitatea de Vest Timişoara caută un constructor care să reabiliteze clădirea Casei Universitarilor, din centrul oraşului, care găzduieşte şi Biblioteca Britanică. Suma alocată este de şapte milioane de lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 27 ianuarie.

În 2019, Universitatea de Vest Timişoara a semnat contractele de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, a trei obiective. Printre acestea se afla şi Casa Universitarilor, clădirea situată pe strada Paris, în zona zero a oraşului, care găzduieşte şi Biblioteca Britanică. Acum, în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice, a fost publicat anunţul de licitaţie pentru stabilirea firmei care se va ocupa de reabilitarea clădirii.

„În vederea funcţionalizării construcției în sensul indicat de beneficiar prin tema de proiectare se vor executa lucrări de reparații capitale necesare ca urmare a realizarii lucrărilor de consolidare, cât și ca urmare a uzurii construcției din perioada de utilizare, lucrări de amenajări pentru asigurarea funcționalității și lucrări de restaurare și recondiționare a detaliilor și subansamblelor de construcție în scopul prezervării imaginii și stilului construcției, la interior și exterior”, se arată în anunţ.

Suma alocată pentru proiect este de 7,04, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 27 ianuarie.

Prin proiectul „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic” are loc reabilitarea generală a imobilului situat pe str. Paris, va fi realizată o extindere cu un corp nou de clădire și mansardarea clădirii existente. Astfel, în urma noii organizări a spațiilor, vor rezulta 15 săli de seminar, 3 săli de curs, 2 centre colaborative, 3 spații expoziționale, 1 amfiteatru cu o capacitate de 120 locuri, 1 cabinet activități practice, 2 birouri administrative, precum și alte spații conexe necesare desfășurării activității educaționale în clădire. Este vorba despre un proiect în valoare totală de 11.122.917,08 lei.

Prin acest proiect se doreşte asigurarea unei infrastructuri educaționale adecvată pentru integrarea studenților (masteranzi și doctoranzi) și a colectivelor educaționale din cadrul facultăților ce au domeniul de activitate corelat cu sectoare economice competitive, respectiv Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării.

Clădirea este amplasată în zona centrală a Municipiului Timișoara, la intersecția străzilor Paris și Doctor Liviu Gabor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţie de 6 milioane de euro într-o fabrică de acumulatori la Oradea

Articolul următor

Creştere în traficul de pasageri, scădere la marfă. Aeroportul Internaţional Timişoara a avut 1,6 milioane de călători operaţi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share