Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Prima întrunire din anul 2020 a Asociaţiei Aeroporturilor din România a avut loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov. În cadrul evenimentului s-a discutat inclusiv despre posibilitatea lansării zborurilor de pe aeroportul din Brașov către alte orașe din țară.

Întrunirea a fost organizată la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea, şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo, la care au mai participat directorii generali ai aeroporturilor membre AAR, secretari de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate. De asemenea, au participat directorii generali ai aeroporturilor din Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Suceava, Bacău, Constanţa, Craiova, Târgu Mureş, Oradea, Satu Mare, Maramureş, Arad şi Tulcea, conform unui comunicat de presă al CJ Brașov.

Printre subiectele discutate s-au numărat dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027.

Despre evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din România a vorbit președintele AAR. „(…) Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniul turismului, pentru ca împreună să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo.

Potrivit președintelui CJ Brașov, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul din Brașov va fi gata în proporție de 90%. „Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat Adrian-Ioan Veștea.

David Ciceo a mai spus că „în momentul de față, niciun aeroport din România nu are capacitatea necesară în ceea ce privește terminalele, având în vedere creşterea continuă a numărului de pasageri, dar la Brașov se va construi un terminal cu o capacitate corespunzătoare. Aeroportul Brașov va fi unul reprezentativ pentru România. Suntem impresionați de pașii care s-au făcut într-un timp așa de scurt, ținând cont că este un aeroport construit de la zero”.

„Discutăm la această întâlnire şi despre zborurile care ar putea fi operate din 2021, odată cu deschiderea aeroportului de la Brașov care va avea un rol important pentru atragerea de noi turiști, un lucru deosebit de important pentru noi, cei din industria ospitalității. Va fi foarte important să avem un zbor Brașov – Constanța, pentru a încuraja vacanțele spre destinații  din țară. Cu siguranță, numărul de turiști care va ajunge la Brașov va crește după inaugurarea aeroportului de la Brașov”, a susţinut Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lanțul farmaceutic Ropharma vrea să ia un împrumut de 2 milioane de euro de la ING

Articolul următor

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share