Brașov Investitii Judete Transport Ultimele stiri

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Prima întrunire din anul 2020 a Asociaţiei Aeroporturilor din România a avut loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov. În cadrul evenimentului s-a discutat inclusiv despre posibilitatea lansării zborurilor de pe aeroportul din Brașov către alte orașe din țară.

Întrunirea a fost organizată la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea, şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo, la care au mai participat directorii generali ai aeroporturilor membre AAR, secretari de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate. De asemenea, au participat directorii generali ai aeroporturilor din Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Suceava, Bacău, Constanţa, Craiova, Târgu Mureş, Oradea, Satu Mare, Maramureş, Arad şi Tulcea, conform unui comunicat de presă al CJ Brașov.

Printre subiectele discutate s-au numărat dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027.

Despre evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din România a vorbit președintele AAR. „(…) Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniul turismului, pentru ca împreună să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo.

Potrivit președintelui CJ Brașov, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul din Brașov va fi gata în proporție de 90%. „Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat Adrian-Ioan Veștea.

David Ciceo a mai spus că „în momentul de față, niciun aeroport din România nu are capacitatea necesară în ceea ce privește terminalele, având în vedere creşterea continuă a numărului de pasageri, dar la Brașov se va construi un terminal cu o capacitate corespunzătoare. Aeroportul Brașov va fi unul reprezentativ pentru România. Suntem impresionați de pașii care s-au făcut într-un timp așa de scurt, ținând cont că este un aeroport construit de la zero”.

„Discutăm la această întâlnire şi despre zborurile care ar putea fi operate din 2021, odată cu deschiderea aeroportului de la Brașov care va avea un rol important pentru atragerea de noi turiști, un lucru deosebit de important pentru noi, cei din industria ospitalității. Va fi foarte important să avem un zbor Brașov – Constanța, pentru a încuraja vacanțele spre destinații  din țară. Cu siguranță, numărul de turiști care va ajunge la Brașov va crește după inaugurarea aeroportului de la Brașov”, a susţinut Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Related posts

Universitatea Tehnică, program în colaborare cu Porsche

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internaţional Timişoara închide un ciclu de cinci ani, cu rezultate excelente

Robert Bloancă

Hornbach își caută personal pentru cel dintâi magazin din Cluj

Nora Dumitrescu

Sălajul și Satu Mare vor face pachete turistice comune

Nora Dumitrescu

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

2.000 de elevi și profesori din Mureș beneficiari în proiectul „Energie în școlile copilăriei”

Ligia Voro

Tinerii din Transilvania vor fi specializați în ecoturism

Nora Dumitrescu

A fost semnat acordul de asistență cu BERD pentru construirea Spitalului Regional Braşov

redactia

Cel mai mare castel baroc din Transilvania, vândut la superofertă

Nora Dumitrescu

Uzina mecanică și șasiuri Dacia a produs 2 milioane de motoare TCE

Ligia Voro

SPEEDWELL: staying on the right path

Ionut Oprea

Takata angajează peste 500 de oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Stefana Muresan

Fermă de bivoli, arhitectură futuristă și excursii virtuale la Pecica – proiecte cu finanțare europeană

redactia

Producătorul de mezeluri LeFruMarin a înregistrat o creștere a vânzărilor la export

Papuc Irina

VGP reports results for first half 2020

Papuc Irina

Wittenstein a inaugurat extinderea halei de producție din Șura Mică. Investiția va asigura o creștere cu 3 milioane de euro

Papuc Irina

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Ligia Voro

Nouă proiecte bihorene câștigătoare la „Bursa talentelor”

Traian Dan

Baia Mare va fi monitorizat printr-un sistem “Big Brother”

Nora Dumitrescu

Holcim România a lansat prima gamă de betoane verzi cu emisii reduse de CO2

Traian Dan

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Proiectele inițiate de cetățeni vor primi finanțare la Florești

Nora Dumitrescu

Premierul Orban: Fondul de Dezvoltare și Investiții trebuie desființat

Papuc Irina

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

Leave a Comment