Brașov Investitii Judete Transport Ultimele stiri

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Prima întrunire din anul 2020 a Asociaţiei Aeroporturilor din România a avut loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov. În cadrul evenimentului s-a discutat inclusiv despre posibilitatea lansării zborurilor de pe aeroportul din Brașov către alte orașe din țară.

Întrunirea a fost organizată la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea, şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo, la care au mai participat directorii generali ai aeroporturilor membre AAR, secretari de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate. De asemenea, au participat directorii generali ai aeroporturilor din Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Suceava, Bacău, Constanţa, Craiova, Târgu Mureş, Oradea, Satu Mare, Maramureş, Arad şi Tulcea, conform unui comunicat de presă al CJ Brașov.

Printre subiectele discutate s-au numărat dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027.

Despre evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din România a vorbit președintele AAR. „(…) Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniul turismului, pentru ca împreună să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo.

Potrivit președintelui CJ Brașov, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul din Brașov va fi gata în proporție de 90%. „Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat Adrian-Ioan Veștea.

David Ciceo a mai spus că „în momentul de față, niciun aeroport din România nu are capacitatea necesară în ceea ce privește terminalele, având în vedere creşterea continuă a numărului de pasageri, dar la Brașov se va construi un terminal cu o capacitate corespunzătoare. Aeroportul Brașov va fi unul reprezentativ pentru România. Suntem impresionați de pașii care s-au făcut într-un timp așa de scurt, ținând cont că este un aeroport construit de la zero”.

„Discutăm la această întâlnire şi despre zborurile care ar putea fi operate din 2021, odată cu deschiderea aeroportului de la Brașov care va avea un rol important pentru atragerea de noi turiști, un lucru deosebit de important pentru noi, cei din industria ospitalității. Va fi foarte important să avem un zbor Brașov – Constanța, pentru a încuraja vacanțele spre destinații  din țară. Cu siguranță, numărul de turiști care va ajunge la Brașov va crește după inaugurarea aeroportului de la Brașov”, a susţinut Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Related posts

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Ion Surdu

Cum va arăta “noul” cinematograf Scala din Zalău

Nora Dumitrescu

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

Clujul și-a făcut marcaje rutiere pe 225 de kilometri

Nora Dumitrescu

„Am avut de ales: mergem în șomaj tehnic sau căutăm soluții”. Compania din automotive Moveos va produce săptămânal până la 18.000 de combinezoane

Papuc Irina

BT va urgenta distribuirea granturilor către antreprenori

Nora Dumitrescu

Ungaria mai aduce o autostradă la granița cu România

Stefana Muresan

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

Producătorul acoperișurilor Bilka Steel din Brașov: Comenzile au crescut, dar ne așteptăm la o stagnare

Ion Surdu

Revenirea la birou: O nouă experiență zilnică gândită să țină de cont de așteptările angajaților

Papuc Irina

Noaptea Albă a Galeriilor, a patra oară la Târgu Mureș

Ligia Voro

GapMinder-TechAngels, primul parteneriat din România dintre un investitor instituțional și cei privați

Ligia Voro

Încep plățile pentru Programul Tomate

Traian Dan

Digitalizarea – prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Papuc Irina

Finanţare europeană pentru 8 tramvaie noi şi modernizarea altor 20 în municipiul Arad

Ligia Voro

La Timişoara se doreşte deschiderea unei fabrici de biciclete, o investiţie italiană de 30 de milioane de euro

Robert Bloancă

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Tranzacțiile amânate în România vor duce la o reducere a volumului investițional pe plan local

Papuc Irina

Cele mai bune cărți de business care i-au inspirat pe români în 2018

redactia

Activitatea Consiliului Județean Brașov va fi digitalizată de o firmă din Pitești cu 1,8 milioane lei

Ion Surdu

Forte Partners sells The Bridge project to Dedeman

Stefana Muresan

Unul dintre cei mai mari producători agricoli a mai cumpărat 420 ha în Timiș de la o companie australiană

Stefana Muresan

Leave a Comment