Analize Fiscalitate Judete Ultimele stiri

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Datoria locală sau împrumuturile făcute de primării reprezintă circa 4% din totalul datoriei guvernamentale a statului, adică 14,3 miliarde lei, arată o analiză a hotnews.ro. Datoria publică totală a României însumează peste 366,4 miliarde lei. Conform datelor primite de la Ministerul Finanțelor la solicitarea HotNews.ro, Capitala se află pe primul loc – valoarea totală a datoriilor primăriilor de sector și a Primăriei București însumează 619,1 milioane lei.

Serviciul datoriei reprezintă totalitatea sumelor reprezentând rate de capital, dobânzi, comisioane și alte costuri aferente datoriei publice provenind din finanțările rambursabile angajate pe baze contractuale, explică autorii.

Conform datelor publicate, situația de la sfârșitul anului trecut (noiembrie 2019) arăta că municipiul București are o datorie de peste 153 de milioane de lei, urmată de Primăria Sectorului 3 (peste 181 milioane lei) și Primăria Sectorului 1 (peste 101 milioane lei).

În topul județelor cu cele mai mari datorii se află Prahova (74,4 milioane lei), Timiș (72,7 milioane lei) și Ilfov (70,5 milioane lei). Dintre județele din Transilvania, cele mai mari datorii sunt înregistrate în Cluj (57 milioane lei), Sibiu (51,3 milioane lei), Brașov (44,1 milioane lei) etc., mai arată datele publicate de hotnews.ro.

Related posts

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, lansat în dezbatere publică

redactia

O asociere condusă de Drumserv din Târgu Mureş va reabilita un drum judeţean din Sibiu pentru 45 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

Leave a Comment