Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Datoria locală sau împrumuturile făcute de primării reprezintă circa 4% din totalul datoriei guvernamentale a statului, adică 14,3 miliarde lei, arată o analiză a hotnews.ro. Datoria publică totală a României însumează peste 366,4 miliarde lei. Conform datelor primite de la Ministerul Finanțelor la solicitarea HotNews.ro, Capitala se află pe primul loc – valoarea totală a datoriilor primăriilor de sector și a Primăriei București însumează 619,1 milioane lei.

Serviciul datoriei reprezintă totalitatea sumelor reprezentând rate de capital, dobânzi, comisioane și alte costuri aferente datoriei publice provenind din finanțările rambursabile angajate pe baze contractuale, explică autorii.

Conform datelor publicate, situația de la sfârșitul anului trecut (noiembrie 2019) arăta că municipiul București are o datorie de peste 153 de milioane de lei, urmată de Primăria Sectorului 3 (peste 181 milioane lei) și Primăria Sectorului 1 (peste 101 milioane lei).

În topul județelor cu cele mai mari datorii se află Prahova (74,4 milioane lei), Timiș (72,7 milioane lei) și Ilfov (70,5 milioane lei). Dintre județele din Transilvania, cele mai mari datorii sunt înregistrate în Cluj (57 milioane lei), Sibiu (51,3 milioane lei), Brașov (44,1 milioane lei) etc., mai arată datele publicate de hotnews.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Claudiu Damian, director SDEE Mureș: Aproape 40 de milioane de lei investiți în județ în 2019

Articolul următor

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share