Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un celebru arhitect din Cluj va superviza concursul pentru urbanismul Sibiului

Vasile Mitrea, fost decan al Facultății de Arhitectură din Cluj, a fost desemnat în juriul care va desemna cea mai bună soluție din concursul pentru noul plan urbanistic (PUG) al municipiului Sibiu. Alți arhitecți clujeni, precum Adrian Borda, Eugen Pănescu, Tudor Pănescu sau Șerban Țigănaș, au elaborat memoriul de sinteză destinat participanților la concurs.

Din juriu mai fac parte specialiști din Sibiu, Timișoara și București: Radu Radoslav, Constantin Enache, Cătălina Preda, Ioan Bucur, Augustina Stan, Ion Cristian Șandru, Angela Kovacs, Mihai Țucă.

Primăria Sibiu a demarat în 2019 concursul de soluții. Potrivit regulamentului,  alegerea variantei cele mai bune se va face cu votul majorității membrilor juriului, iar proiectul câștigător va deveni obligatoriu pentru administrația locală.

PUG este cel care instituie reglementări de arhitectură pentru zonele orașului, iar modificarea acestuia presupune revizuirea acestor reglementări, în raport cu nevoile orașului și cu direcția pe care o doresc Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

PUG stabilește regimuri de înălțime, diferiți parametri tehnici pe care trebuie să-i respecte arhitecții atunci când elaborează proiecte noi, limitările de destinații pentru diferite zone ale orașului, căi de comunicație, funcționalități ale zonelor sau interdicții.

Actualul PUG a fost emis în 2011 și este valabil 10 ani, iar noul PUG va fi votat în în Consiliul Local cel mai devreme în 2022. Totuși, CL poate vota prelungirea valabilității actualului PUG, dacă este nevoie. Municipiul are un teritoriu administrativ de 11.868 ha, plus 296 ha în localitatea componentă Păltiniș.

Acesta avea 152.000 de locuitori în anul 2007 și 57.000 de locuințe. Sibiul este axat pe industrie, servicii și turism. Municipiul are 18 km de străzi, 322 km de rețele de apă, 315 km de rețele de canalizare și 335 km de rețele electrice.

Suprafața teritoriului intravilan propus este de aproape 5.000 ha, respectiv o creștere de 773 ha. În memoriul de sinteză pentru participanții la concurs se specifică faptul că nu se cunoaște nici lungimea rețelelor de gaze, nici numărul abonaților telefonici din localitate. Densitatea netă propusă a oamenilor este de 89 de locuitori / ha.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vitacom se mută din Cluj-Napoca în acest an

Articolul următor

CBRE lansează raportul de research Romania Office Destinations

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share