Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autoritățile din Blaj vor să înceapă un amplu proces de reamenajare a zonei centrale

captură video https://www.youtube.com/watch?v=7B-UHJ7dziM

Zona centrală din Blaj va intra într-un amplu proces de reamenajare. Administraţia locală a lansat un concurs pentru găsirea de soluţii tehnice care urmăresc rezolvarea problemelor privind traficul rutier, zonele de parcare, dar şi punerea în valoare a clădirilor şi a zonelor pietonale, pe mai multe străzi din oraş, scrie Adevărul.

Potrivit sursei citate, proiectul de amenajare urbană ar urma să aducă şi elemente inovative pentru România, soluţii moderne, dar care nu se vor îndepărta de tradiţia arhitecturală şi istorică a Blajului. Obiectivul pentru care Primăria Blaj a lansat un concurs de soluții se numește „Amenajare urbană în municipiul Blaj – Bulevardul Republicii, strada Tudor Vladimirescu parţial, strada Popa Şapcă, strada Astra, strada Timotei Cipariu, strada Mitropolit I. Vancea, strada Petru Pavel Aron parţial”.

Valoarea estimată a contractului este de 200.000 de lei. Având în vedere importanţă istorică a Blajului, cât şi faptul că toate aceste străzi se situează în zona centrală a municipiului Blaj, autoritățile locale își doresc realizarea unui proiect arhitectural valoros, semnificativ care să rezolve dificultăţile întâmpinate în ceea ce priveşte traficul rutier, zonele de parcare, punerea în valoare a clădirilor semnificative şi a zonelor pietonale prin soluţii moderne, dar care să nu se îndepărteze de tradiţia arhitecturală şi istorică a Blajului, mai scrie Adevărul.

Mai multe despre acest proiect, pe adevarul.ro.

Sursa foto: captură video

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Articolul următor

Un bărbat din Sibiu a reînviat brandul „Bere Sadu” cu o investiție de 300.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share