Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autoritățile din Blaj vor să înceapă un amplu proces de reamenajare a zonei centrale

captură video https://www.youtube.com/watch?v=7B-UHJ7dziM

Zona centrală din Blaj va intra într-un amplu proces de reamenajare. Administraţia locală a lansat un concurs pentru găsirea de soluţii tehnice care urmăresc rezolvarea problemelor privind traficul rutier, zonele de parcare, dar şi punerea în valoare a clădirilor şi a zonelor pietonale, pe mai multe străzi din oraş, scrie Adevărul.

Potrivit sursei citate, proiectul de amenajare urbană ar urma să aducă şi elemente inovative pentru România, soluţii moderne, dar care nu se vor îndepărta de tradiţia arhitecturală şi istorică a Blajului. Obiectivul pentru care Primăria Blaj a lansat un concurs de soluții se numește „Amenajare urbană în municipiul Blaj – Bulevardul Republicii, strada Tudor Vladimirescu parţial, strada Popa Şapcă, strada Astra, strada Timotei Cipariu, strada Mitropolit I. Vancea, strada Petru Pavel Aron parţial”.

Valoarea estimată a contractului este de 200.000 de lei. Având în vedere importanţă istorică a Blajului, cât şi faptul că toate aceste străzi se situează în zona centrală a municipiului Blaj, autoritățile locale își doresc realizarea unui proiect arhitectural valoros, semnificativ care să rezolve dificultăţile întâmpinate în ceea ce priveşte traficul rutier, zonele de parcare, punerea în valoare a clădirilor semnificative şi a zonelor pietonale prin soluţii moderne, dar care să nu se îndepărteze de tradiţia arhitecturală şi istorică a Blajului, mai scrie Adevărul.

Mai multe despre acest proiect, pe adevarul.ro.

Sursa foto: captură video

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Articolul următor

Un bărbat din Sibiu a reînviat brandul „Bere Sadu” cu o investiție de 300.000 de euro

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share