Analize Angajari Antreprenori HR/Joburi Slider Ultimele stiri

Un sfert dintre angajatori vor îngheţa salariile în 2020

Unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salarială în 2020, iar 35,5% afirmă că majorările salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%, arată datele sondajului realizat de BestJobs.

Salarii mai mari cu până la 10% vor oferi 13% dintre angajatori, iar doi din zece și-au bugetat creșteri de până la 15% pentru angajații din companie. Doar 6,5% dintre respondenți au afirmat că vor majora salariile peste acest prag.

Totodată, circa un sfert dintre angajatori spun că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie le va afecta bugetul de personal, astfel că vor lua măsuri precum restrângerea cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale, comasarea unor funcții, automatizarea unor procese și restructurarea unor poziții.

Beneficii extrasalariale

În privința beneficiilor extrasalariale, cei mai mulți dintre angajatori (64,5%) mizează în continuare pe tichetele de masă, iar 58% spun că vor acorda prime pentru ocazii speciale, în timp ce 39% vor organiza petreceri pentru angajați. În plus, 38,7% dintre respondenți vor susține cheltuielile cu transportul ale angajaților, iar 35% vor investi în cursuri și traininguri de dezvoltare personală pentru angajați. Alte beneficii : teambuilding-uri, abonamente la clinici medicale private sau abonamente la săli de sport. Aproximativ doi din zece respondenți susțin că vor oferi un program flexibil de muncă.

Angajări

Angajatorii vor continua recrutările și în acest an, iar pentru primul semestru șase din zece angajatori vor deschide până la 10 poziții noi, iar unul din zece va deschide între 10 și 20 de poziții. Pentru fiecare dintre acestea, 42% dintre angajatori vor recruta între 2 și 5 angajați, iar o treime vor deschide poziții ce vor fi acoperite de un singur angajat. Alți aproape 10% vor avea nevoie de 5 până la 20 de angajați pe fiecare poziție nou deschisă. În majoritatea cazurilor, recrutarea se va face pe termen lung.

Circa 39% dintre pozițiile ce vor fi deschise în perioada ianuarie – iunie a acestui an vor fi pentru muncitori necalificați, 35% vor fi pentru muncitori calificați, iar 26%, pentru personal la birou (white collars).

Cele mai căutate specializări pentru care va fi recrutat personal vor fi în vânzări (55%), producție (29%), administrativ (28%), inginerie (25,8%) și logistică (19,3%). De asemenea, companiile mai au nevoie de angajați specializați în domeniile financiar-contabil (19%), customer service (17%), management și consultanță (12,3%), controlul calității (11,9%), construcții (11,9%), business development (11,4%).

Jumătate (51,6%) dintre angajatori estimează că cele mai multe angajări vor fi pentru nivelul entry-level (0 – 2 ani experiență), iar 42% vor avea nevoie în special de angajați care au 2 – 5 de experiență (middle level).

Sondajul a fost efectuat în perioada 6 – 20 ianuarie 2020, pe un eșantion de 214 companii mici, medii și mari din România.

Related posts

Primul cluster din educație din România apare în Ardeal

Nora Dumitrescu

Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 milioane €

Nora Dumitrescu

14 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru CECCAR

Ligia Voro

Au început lucrările la primele trasee de mountain bike din Masivul Postăvarul. „Iubitorii acestui sport vor avea la dispoziție 6 trasee cu diferite nivele de dificultate”

Papuc Irina

Un investitor din Arabia Saudită a cumpărat fosta cooperativă zootehnică din Biled

Stefana Muresan

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Papuc Irina

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Oradea plantează 50 de platani pe malul stâng al Crișului Repede, lângă Primărie

Traian Dan

Grupul Grampet a intrat într-un consorţiu care va deschide o rută navală între porturile Constanţa şi Batumi/Poti

Papuc Irina

Bivolii, comoara neexploatată de sălăjeni

Nora Dumitrescu

Producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj, profit mai mare cu 132% la nouă luni

redactia

S-a lansat RePatriot App, aplicația care apropie românii de pretutindeni

Traian Dan

Accesarea tuturor fondurilor europene disponibile, reforma administrativ-teritorială, digitalizare. Apel al mediului de afaceri, adresat Guvernului

Ion Surdu

Oradea Startups Report – oglinda IT-ului orădean, premieră realizată de Oradea Tech Hub

Traian Dan

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

Agricultorii din Timiș și Satu Mare, business-uri de 4,3 miliarde lei

Nora Dumitrescu

Constructorul Conrep va moderniza o axă rutieră importantă din Maramureș

Nora Dumitrescu

Draxlmaier se extinde la Codlea

Stefana Muresan

Încă un expert confirmat la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene”, București

redactia

Platformă comercială online destinată producătorilor locali de alimente naturale

Traian Dan

Inițiativa celor Trei Mări se extinde: Șase țări se alătură Poloniei și României în cadrul Fondului de Investiții

Ion Surdu

SAP își mărește echipa de specialiști IT de la Timișoara

Stefana Muresan

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Leave a Comment