Agricultura Mureș Slider Ultimele stiri

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Peste 250 de fermieri, reprezentanți ai furnizorilor de inputuri pentru agricultură, managementul și o parte din echipa DAFCOCHIM Agro și-au dat întâlnire la Conferința Anuală a DAFCOCHIM Agro, o conferință upgradată și organizată într-un format mai prietenos, mai uman și mai puțin tehnic, la Saliris Resort din localitatea Egerszalók, Ungaria.

Pe oaspeți i-a întâmpinat dr. ing. Gheorghe Boțoman, consultant tehnic al DAFCOCHIM Agro și un moderator – fin cunoscător al domeniului agricol și al participanților la Conferința Anuală DAFCOCHIM Agro. Ne-a anunțat apoi că cei doi acționari ai DAFCOCHIM, Liviu Cojoc și Radu Fodor vor deschide și închide conferința, într-o simetrie perfectă.

Liviu Cojoc, directorul general și acționarul majoritar al DAFCOCHIM Group, le-a dezvăluit colaboratorilor săi un pas important al grupului de firme, și anume separarea activității de agricultură de cea de distribuție produse chimice.

Reprezentanții companiilor ADAMA, AZOMUREȘ, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Borealis L. A. T, CORTEVA Agroscience, FMC, KWS, Limagrain, Nufarm, Summi Agro, Syngenta și TIMAC Agro ne-au adus noutățile din domeniu și ne-au oferit o perspectivă actualizată a viitorului agribusiness-ului pe plan global.

Fermierii au subliniat buna colaborare pe care o au cu DAFCOCHIM Agro, compania care le este partener, creditor și furnizor de informații, produse, soluții și tehnologii de ultimă oră.

 

De Patricia Maria Știrbu, președinte Summit Agro Romania, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Croația, Bosnia&Herțegovina, Muntenegru, Albania și Kosovo, dr. ing. Gheorghe Boțoman și-a amintit cu nostalgie din vremea când erau colegi.

„O orădeancă frumoasă, citită, cu două facultăți, care a devenit doctor în agricultură. După câțiva ani de DOW, grație performanțelor, Patricia a fost promovată, mutându-se în Franța, la aceeași companie. S-a mutat la Nisa, căsătorindu-se cu un tânăr din București, briliant în IT și având o companie de construcții”, a povestit moderatorul despre fosta sa colegă care s-a întors după 15 ani în țară și a acceptat provocarea de a conduce Summit Agro.

Firma aparține grupului de companii cu capital integral japonez, Sumi Agro Europe, care la rândul lor aparțin SUMITOMO CORPORATION.

„Emoția este extraordinară pentru că, acum mai bine de 20 de ani, când DAFCOCHIM se hotăra să-și dezvolte afacerea și pe industria de protecție a plantelor, atunci lucram la Dow pe zona dumneavoastră și ne-am cunoscut la primele prezentări de produse ale lui Dow în acele vremuri. Îmi face o deosebită plăcere să vă revăd după atâția ani. Ați aflat de la bunul meu prieten, fostul meu șef și mentorul meu, domnul dr. ing. Gheorghe Boțoman care a fost motivul absenței mele de la evenimentele DAFCOCHIM din ultimii 15 ani. Vreau să vă spun că, indiferent de responsabilitățile pe care le-am avut la compania Dow AgroSciences – dintre care ultimele au fost de conducere a business-ului pe Europa, Africa și Orientul Mijlociu sau pe marketing global la Nufarm, ultimul job la Nufarm fiind acela de conducere a business-ului pe Europa de sud (Franța, Italia, Spania, Portugalia și Turcia) – focusul meu în investițiile pe care aceste companii le-au făcut în România a rămas mereu foarte bine țintit, ca obiectiv: nu v-am pierdut din vedere niciodată! În urmă cun un an, board-ul de la Sumitomo Corporation mi-a propus să mă întorc în România, în poziția de conducere al business-ului pe România, pe Bulgaria, pe Moldova și pe ADRIA, și să am mandatul de a dezvolta business-ul nostru în România”, a spus Patricia Maria Știrbu.

Compania este prezentă în România de 23 de ani.

“Avem deci o prezență destul de îndelungată în România, prin produse de calitate, experiență și tehnologie japoneză. Unele dintre acestea vă sunt foarte cunoscute, pentru că sigur le-ați folosit. Dorim să lansăm anul acesta gama Seipro. În același timp ne propunem în acest an să dezvoltăm parteneriatul cu DAFCOCHIM, de a dezvolta mai mult business-ul pe România, de a avea recolte mai bogate și, implicit, câștiguri mai consistente pentru noi toți”, a mai adăugat președintele.

La eveniment a mai participat Călin Cosma, directorul zonal Nord-Vest.

Inginerul Gheorghe Boțoman amintea, în scurta poveste preliminară despre Dow AgroSciences, despre plecarea Patriciei în Franța și că trebuia să facă angajări. Și toată lumea se aștepta să fie angajat un băiat. Au venit candidații la interviu și, la final, a fost angajată pe post o doamnă – Iulia Nicola, în prezent

CP Marketing Head Business Area Black Sea, Syngenta. O trecere lină, de altfel, spre a ceda microfonul reprezentanților acestei companii.

 

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Covasna. Spend Some Time in Nature

Transilvania Business

Administratorul Autodomus SA Reghin, Maria Huprich – voință, putere de muncă și succes în agricultură

Stefana Muresan

Fațadele clădirilor vechi din centrul istoric al Oradiei intră în reabilitare

Traian Dan

Consiliul Concurenței analizează preluarea companiilor din grupul Pelican de către Abc Medicover Holdings

Stefana Muresan

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Ligia Voro

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Ion Surdu

Analiză Deloitte: Activitatea de fuziuni și achiziții s-a menținut la un nivel semnificativ în 2020, în pofida contextului general fără precedent

Transilvania Business

Wizz Air anunță o nouă expansiune la Cluj

Stefana Muresan

River Development: Businesses should not give up their strategies, their own mission

Ionut Oprea

Remus Lăpuşan şi Nicolae Minea, numiți administratori ai Transgaz pentru următorii patru ani

Stefana Muresan

Propuneri de la Bruxelles: Prima fermă, programul rabla pentru tractoare și subvenții egale

redactia

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

Botoșănenii de la TEHNIC ASIST, lucrări de cca. 10 mil. euro la Colibița

Stefana Muresan

Băuturile și tutunul, singurele produse pe plus la export în 01.I – 30.XI.2020

Traian Dan

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

Traian Dan

Contract de 16 milioane de euro, semnat între Railport Curtici și producătorul de vagoane Astra Rail Industries, la Târgul Economiei Arădene

Stefana Muresan

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Ligia Voro

Contract semnat pentru calea ferată Brașov-Sighișoara. Mai poate fi contestat?

Ligia Voro

Lansare: Dynamic Business Connections

Ionut Oprea

UNPR solicită Guvernului măsuri urgente de atenuare a consecințelor COVID-19

Traian Dan

Contract de 3,3 milioane lei semnat de Primăria Teiuş cu ADR Centru

redactia

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

redactia

Academia Română din Cluj se primenește cu fonduri norvegiene

Nora Dumitrescu

Leave a Comment