Agricultura Mureș Slider Ultimele stiri

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Peste 250 de fermieri, reprezentanți ai furnizorilor de inputuri pentru agricultură, managementul și o parte din echipa DAFCOCHIM Agro și-au dat întâlnire la Conferința Anuală a DAFCOCHIM Agro, o conferință upgradată și organizată într-un format mai prietenos, mai uman și mai puțin tehnic, la Saliris Resort din localitatea Egerszalók, Ungaria.

Pe oaspeți i-a întâmpinat dr. ing. Gheorghe Boțoman, consultant tehnic al DAFCOCHIM Agro și un moderator – fin cunoscător al domeniului agricol și al participanților la Conferința Anuală DAFCOCHIM Agro. Ne-a anunțat apoi că cei doi acționari ai DAFCOCHIM, Liviu Cojoc și Radu Fodor vor deschide și închide conferința, într-o simetrie perfectă.

Liviu Cojoc, directorul general și acționarul majoritar al DAFCOCHIM Group, le-a dezvăluit colaboratorilor săi un pas important al grupului de firme, și anume separarea activității de agricultură de cea de distribuție produse chimice.

Reprezentanții companiilor ADAMA, AZOMUREȘ, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Borealis L. A. T, CORTEVA Agroscience, FMC, KWS, Limagrain, Nufarm, Summi Agro, Syngenta și TIMAC Agro ne-au adus noutățile din domeniu și ne-au oferit o perspectivă actualizată a viitorului agribusiness-ului pe plan global.

Fermierii au subliniat buna colaborare pe care o au cu DAFCOCHIM Agro, compania care le este partener, creditor și furnizor de informații, produse, soluții și tehnologii de ultimă oră.

 

De Patricia Maria Știrbu, președinte Summit Agro Romania, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Croația, Bosnia&Herțegovina, Muntenegru, Albania și Kosovo, dr. ing. Gheorghe Boțoman și-a amintit cu nostalgie din vremea când erau colegi.

„O orădeancă frumoasă, citită, cu două facultăți, care a devenit doctor în agricultură. După câțiva ani de DOW, grație performanțelor, Patricia a fost promovată, mutându-se în Franța, la aceeași companie. S-a mutat la Nisa, căsătorindu-se cu un tânăr din București, briliant în IT și având o companie de construcții”, a povestit moderatorul despre fosta sa colegă care s-a întors după 15 ani în țară și a acceptat provocarea de a conduce Summit Agro.

Firma aparține grupului de companii cu capital integral japonez, Sumi Agro Europe, care la rândul lor aparțin SUMITOMO CORPORATION.

„Emoția este extraordinară pentru că, acum mai bine de 20 de ani, când DAFCOCHIM se hotăra să-și dezvolte afacerea și pe industria de protecție a plantelor, atunci lucram la Dow pe zona dumneavoastră și ne-am cunoscut la primele prezentări de produse ale lui Dow în acele vremuri. Îmi face o deosebită plăcere să vă revăd după atâția ani. Ați aflat de la bunul meu prieten, fostul meu șef și mentorul meu, domnul dr. ing. Gheorghe Boțoman care a fost motivul absenței mele de la evenimentele DAFCOCHIM din ultimii 15 ani. Vreau să vă spun că, indiferent de responsabilitățile pe care le-am avut la compania Dow AgroSciences – dintre care ultimele au fost de conducere a business-ului pe Europa, Africa și Orientul Mijlociu sau pe marketing global la Nufarm, ultimul job la Nufarm fiind acela de conducere a business-ului pe Europa de sud (Franța, Italia, Spania, Portugalia și Turcia) – focusul meu în investițiile pe care aceste companii le-au făcut în România a rămas mereu foarte bine țintit, ca obiectiv: nu v-am pierdut din vedere niciodată! În urmă cun un an, board-ul de la Sumitomo Corporation mi-a propus să mă întorc în România, în poziția de conducere al business-ului pe România, pe Bulgaria, pe Moldova și pe ADRIA, și să am mandatul de a dezvolta business-ul nostru în România”, a spus Patricia Maria Știrbu.

Compania este prezentă în România de 23 de ani.

“Avem deci o prezență destul de îndelungată în România, prin produse de calitate, experiență și tehnologie japoneză. Unele dintre acestea vă sunt foarte cunoscute, pentru că sigur le-ați folosit. Dorim să lansăm anul acesta gama Seipro. În același timp ne propunem în acest an să dezvoltăm parteneriatul cu DAFCOCHIM, de a dezvolta mai mult business-ul pe România, de a avea recolte mai bogate și, implicit, câștiguri mai consistente pentru noi toți”, a mai adăugat președintele.

La eveniment a mai participat Călin Cosma, directorul zonal Nord-Vest.

Inginerul Gheorghe Boțoman amintea, în scurta poveste preliminară despre Dow AgroSciences, despre plecarea Patriciei în Franța și că trebuia să facă angajări. Și toată lumea se aștepta să fie angajat un băiat. Au venit candidații la interviu și, la final, a fost angajată pe post o doamnă – Iulia Nicola, în prezent

CP Marketing Head Business Area Black Sea, Syngenta. O trecere lină, de altfel, spre a ceda microfonul reprezentanților acestei companii.

 

Related posts

Se lucrează din nou pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

redactia

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL: “Cred că României îi lipsesc profesioniștii care să înțeleagă că aportul zonei private în sănătate este extrem de benefic”

Ligia Voro

CJ | Specialiștii AgroTransilvania Cluster ajută fermierii în accesarea banilor europeni

Prysmian Group lansează aplicația Cable App

Papuc Irina

Salvați Copiii face un apel către companii, să sprijine dotarea maternităților

Ligia Voro

Investiţie de 2 mil. euro în renovarea secţiei de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Papuc Irina

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru lucrările de restaurare a corpului principal al Palatului Principilor din Alba Iulia

Stefana Muresan

BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT SE MUTA IN ORHIDEEA TOWERS

Stefana Muresan

CNAIR a montat atenuatori de impact pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, Valea Oltului

Papuc Irina

Ordonanța militară cu numărul 8: se interzice și se suspendă exportul de grâu, orz, porumb, orez, floarea soarelui, ulei de semințe și produse de brutărie

Papuc Irina

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

redactia

Digitalizarea predată la Cluj, premiată de producătorii de software

Nora Dumitrescu

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Hotelul clujean West City, renovat în pandemie

Nora Dumitrescu

Brașov: Vor fi puse în circulație primele zece autobuze turcești dintr-un lot total de 105

redactia

KeysFin și Starbyte digitalizează procesul de creditare și înrolarea clienților

Ligia Voro

6 milioane €, prețul corect pentru reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci

Nora Dumitrescu

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Planul celui mai bogat cioban din România: supra-rasa de oaie

redactia

Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria, ”în pofida concurenţei regionale puternice”

redactia

Leave a Comment