Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Peste 250 de fermieri, reprezentanți ai furnizorilor de inputuri pentru agricultură, managementul și o parte din echipa DAFCOCHIM Agro și-au dat întâlnire la Conferința Anuală a DAFCOCHIM Agro, o conferință upgradată și organizată într-un format mai prietenos, mai uman și mai puțin tehnic, la Saliris Resort din localitatea Egerszalók, Ungaria.

Pe oaspeți i-a întâmpinat dr. ing. Gheorghe Boțoman, consultant tehnic al DAFCOCHIM Agro și un moderator – fin cunoscător al domeniului agricol și al participanților la Conferința Anuală DAFCOCHIM Agro. Ne-a anunțat apoi că cei doi acționari ai DAFCOCHIM, Liviu Cojoc și Radu Fodor vor deschide și închide conferința, într-o simetrie perfectă.

Liviu Cojoc, directorul general și acționarul majoritar al DAFCOCHIM Group, le-a dezvăluit colaboratorilor săi un pas important al grupului de firme, și anume separarea activității de agricultură de cea de distribuție produse chimice.

Reprezentanții companiilor ADAMA, AZOMUREȘ, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Borealis L. A. T, CORTEVA Agroscience, FMC, KWS, Limagrain, Nufarm, Summi Agro, Syngenta și TIMAC Agro ne-au adus noutățile din domeniu și ne-au oferit o perspectivă actualizată a viitorului agribusiness-ului pe plan global.

Fermierii au subliniat buna colaborare pe care o au cu DAFCOCHIM Agro, compania care le este partener, creditor și furnizor de informații, produse, soluții și tehnologii de ultimă oră.

 

De Patricia Maria Știrbu, președinte Summit Agro Romania, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Croația, Bosnia&Herțegovina, Muntenegru, Albania și Kosovo, dr. ing. Gheorghe Boțoman și-a amintit cu nostalgie din vremea când erau colegi.

„O orădeancă frumoasă, citită, cu două facultăți, care a devenit doctor în agricultură. După câțiva ani de DOW, grație performanțelor, Patricia a fost promovată, mutându-se în Franța, la aceeași companie. S-a mutat la Nisa, căsătorindu-se cu un tânăr din București, briliant în IT și având o companie de construcții”, a povestit moderatorul despre fosta sa colegă care s-a întors după 15 ani în țară și a acceptat provocarea de a conduce Summit Agro.

Firma aparține grupului de companii cu capital integral japonez, Sumi Agro Europe, care la rândul lor aparțin SUMITOMO CORPORATION.

„Emoția este extraordinară pentru că, acum mai bine de 20 de ani, când DAFCOCHIM se hotăra să-și dezvolte afacerea și pe industria de protecție a plantelor, atunci lucram la Dow pe zona dumneavoastră și ne-am cunoscut la primele prezentări de produse ale lui Dow în acele vremuri. Îmi face o deosebită plăcere să vă revăd după atâția ani. Ați aflat de la bunul meu prieten, fostul meu șef și mentorul meu, domnul dr. ing. Gheorghe Boțoman care a fost motivul absenței mele de la evenimentele DAFCOCHIM din ultimii 15 ani. Vreau să vă spun că, indiferent de responsabilitățile pe care le-am avut la compania Dow AgroSciences – dintre care ultimele au fost de conducere a business-ului pe Europa, Africa și Orientul Mijlociu sau pe marketing global la Nufarm, ultimul job la Nufarm fiind acela de conducere a business-ului pe Europa de sud (Franța, Italia, Spania, Portugalia și Turcia) – focusul meu în investițiile pe care aceste companii le-au făcut în România a rămas mereu foarte bine țintit, ca obiectiv: nu v-am pierdut din vedere niciodată! În urmă cun un an, board-ul de la Sumitomo Corporation mi-a propus să mă întorc în România, în poziția de conducere al business-ului pe România, pe Bulgaria, pe Moldova și pe ADRIA, și să am mandatul de a dezvolta business-ul nostru în România”, a spus Patricia Maria Știrbu.

Compania este prezentă în România de 23 de ani.

“Avem deci o prezență destul de îndelungată în România, prin produse de calitate, experiență și tehnologie japoneză. Unele dintre acestea vă sunt foarte cunoscute, pentru că sigur le-ați folosit. Dorim să lansăm anul acesta gama Seipro. În același timp ne propunem în acest an să dezvoltăm parteneriatul cu DAFCOCHIM, de a dezvolta mai mult business-ul pe România, de a avea recolte mai bogate și, implicit, câștiguri mai consistente pentru noi toți”, a mai adăugat președintele.

La eveniment a mai participat Călin Cosma, directorul zonal Nord-Vest.

Inginerul Gheorghe Boțoman amintea, în scurta poveste preliminară despre Dow AgroSciences, despre plecarea Patriciei în Franța și că trebuia să facă angajări. Și toată lumea se aștepta să fie angajat un băiat. Au venit candidații la interviu și, la final, a fost angajată pe post o doamnă – Iulia Nicola, în prezent

CP Marketing Head Business Area Black Sea, Syngenta. O trecere lină, de altfel, spre a ceda microfonul reprezentanților acestei companii.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Borealis L. A. T, recomandare de fertilizanți sofisticați

Articolul următor

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Syngenta continuă să inoveze  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share