Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Judeţean Timiş va construi o parcare pentru camioane, de două milioane de euro, în parcul industrial propriu

Consiliul Judeţean Timiş va investi două milioane de euro pentru realizarea unei parcări speciale pentru camioane de mare tonaj, care va fi realizată în Parcul Industrial Tehnologic Timişoara. Acesta, aflat în administrarea instituţiei, este situat în afara oraşului, pe DN6, la câţiva kilometri de zona urbană, pe drumul care leagă Timişoara de graniţa cu Ungaria de la Cenad şi Sânnicolau Mare. În incinta parcului industrial se află şi sediul Vămii, în consecinţă, traficul rutier de mare tonaj este destul de mare în acea zonă.

„Investiţia reprezintă una din necesităţile principale ale Judeţului Timiş, contribuind la decongestionarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere din zona Parcului Industrial Tehnologic Timişoara, încadrându-se în lucrările de reabilitare şi sistematizare a infrastructurii urbane şi periurbane. Datorită volumului mare de marfă din vama Timişoara există posibilitatea blocării căilor de acces din incinta parcului precum şi a traficului pe DN 6, de aceea se impune construirea unei parcări destinate tirurilor de marfă care vor fi programate în vederea procedurilor vamale. Investiţia propusă a se realiza presupune o îmbunătăţire a calităţii vieţii din zona de vest a ţării creându-se condiţii de circulaţie îmbunătăţite atât în municipiu cât şi în relaţiile cu zona de graniţa de vest a ţării.”, se arată în hotărârea aprobată de consilierii judeţeni.

Recuperarea banilor investiţi se va realiza, spun conducătorii CJ Timiş, din plata de către camionagii a parcării, pe durata în care acestea vor staţiona în zona industrială, fie la firmele care activează aici, fie la Vamă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Englezii de la Amdaris, cu activitate în domeniul IT, au închiriat o mie de metri pătraţi în Iulius Town Timişoara

Articolul următor

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share