Educatie Educație Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Hidroelectrica și Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea au semnat primul contract de parteneriat, dintr-o serie de șapte, pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual, a anunțat Biroul de Presă al companiei într-un comunicat. Contractul presupune calificarea tinerilor, pe parcursul a trei ani de studii, în domeniile electrician aparate, echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale.

 

Pe durata celor 3 ani de studiu, Hidroelectrica va acorda burse lunare de 500 lei pentru fiecare elev înscris în programul educațional, va asigura examinare de medicina muncii și analizele medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică în cadrul obiectivelor hidroenergetice și va pune la dispoziție echipament de lucru și de protecție.

Formarea unui specialist în domeniul hidroenergetic implică o perioadă îndelungată de pregătire teoretică și practică. Este un domeniu cu multe provocări, dar în care se pot construi cariere frumoase și stabile. Dorim să fim parteneri de pregătire pentru tinerii implicați în acest proiect, însă nu ne vom limita doar la asta. La momentul potrivit, le vom oferi oportunitatea de a intra în echipa noastră, în meseriile pentru care s-au pregatit” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica a aprobat în anul 2019, în Adunarea Generală a Acționarilor, implicarea companiei în susținerea învățământului dual, prin înființarea a șapte clase în cele șapte zone în care societatea are sucursale. Decizia este una strategică și vizează asigurarea personalului calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice Hidroelectrica. Sumele alocate susținerii elevi înscriși la forma de învățământ dual pentru un ciclu de 3 ani școlari (2020-2021/2021-2022/2022-2023) se ridică la 3.397.796 lei.

Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învâțământului s-a făcut în corelare cu numărul de angajați ai sucursalei din exploatarea centralelor hidroelectrice și vârsta medie a angajaților, necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală pornind de la estimările privind pensionarea personalului în anul 2023. De asemenea, au fost analizate și rezultatele școlare/experiența instituțiilor de învățământ, precum și pregătirea cadrelor didactice și modulele de specialitate.

Astfel, Hidroelectrica și-a îndreptat atenția către șapte instituții de învâțământ, acreditate sau în curs de  acreditare, care pregătesc elevi în principalele meserii din exploatarea centralelor hidroenergetice (electrician și mașinist):

  • Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman (44 km de Piatra Neamț), pentru Sucursala Bistrița;
  • Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, pentru Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea;
  • Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca sau Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea, pentru Sucursala Hidrocentrale Cluj;
  • Liceul Ferdinand I din Curtea de Argeș, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș;
  • Liceul Tehnologic „SEBEȘ” și/sau Independența Sibiu, pentru Sucursala Hidrocentrale Sebeș;
  • Liceul Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Porțile de Fier;
  • Colegiului Național IC Brateanu din Hațeg, care necesită acreditare pentru meseria de electromecanic, pentru Sucursala Hidrocentrale Hațeg.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranța națională.

Related posts

Asociaţiile civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş solicită declararea autostrăzii drept obiectiv de interes strategic naţional

redactia

NTT DATA Romania, 18 ani de inovație și încredere oferită partenerilor săi

redactia

Piața de medicamente fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, creştere de peste 14 % în 2018

redactia

Tarom, dar special pentru toţi copiii pasageri

redactia

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Cofinanțare europeană pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Brașov-Sighișoara: trenurile vor atinge viteza de 160 km/h

Papuc Irina

Zalăul vrea ca lucrările la centură să înceapă din 2020

Nora Dumitrescu

Președinția română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare

redactia

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Real Estate & Construction Forum, ediția III

Transilvania Business

TAROM începe operarea rutei Iaşi – Cluj – Iaşi

Stefana Muresan

Municipiul Aiud, proiecte pe fonduri europene în valoare de 61 mil. euro

redactia

Se pun bazele primului consiliu județean digital din România

Nora Dumitrescu

Fitch a menținut ratingul Bucureștiului pentru creditele pe termen lung

Papuc Irina

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Nora Dumitrescu

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Nora Dumitrescu

În laboratoarele Regina Maria se procesează 20% din totalul testelor PCR, efectuate zilnic în România: „Am depășit 10.000 de teste efectuate”

Papuc Irina

Facilităţi fiscale pentru firmele orădene care și-au întrerupt activitatea

Traian Dan

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

TAGRO made by IRUM, lansat oficial și la INDAGRA 2018

redactia

Un antreprenor de 91 de ani din Arad scoate pe piață peste 100.000 de zambile şi lalele de Mărţișor

Stefana Muresan

Lucrări de infrastructură în Turda, în valoare de 30 mil. euro, atribuite companiilor Diferit, Viarom Construct, Bema Prodserv și Tirenna Scavi

Stefana Muresan

Fortech atinge pragul de 700 de ingineri software

redactia

Leader Team Broker, primul jucător din piața de asigurări care lansează un serviciu de telemedicină

Ligia Voro

Leave a Comment