Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lotus Center a cumpărat complexul multifuncțional Oradea Plaza

Grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Oradea, a achiziționat complexul multifuncțional Oradea Plaza din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments România, într-o tranzacție consiliată de compania de consultanță imobiliară Colliers International.

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt poziționat strategic în Centrul Civic al orașului, care dispune de o suprafață închiriabilă de aproximativ 7.900 de metri pătrați distribuiți egal între birouri de clasa A și spații de retail, la care se adaugă 2.400 de metri pătrați de teren liber pentru dezvoltare viitoare. Complexul are în prezent chiriași de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion și un loc de joacă pentru copii. Dintre aceștia se evidențiază: eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD. Dat în funcțiune în 2010 de către investitorul internațional Portico Investments, complexul multifuncțional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul orașului Oradea.

Robert Miklo FOTO: COLLIERS

Interesul pentru achiziția Oradea Plaza a fost semnificativ atât din partea investitorilor internaționali, cât și din partea investitorilor locali. Oradea este un oraș cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene și investiții private. Orașul are un potențial bun de dezvoltare economică și imobiliară”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Tranzacția face parte din strategia Portico Investments de a-și extinde amprenta în România prin achiziția mai multor spații de retail cu chiriaș unic din Capitală și din alte orașe mari din țară. În urma achiziției Oradea Plaza, grupul de firme cu capital autohton Lotus, care are în portofoliu și centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center și Lotus Center, devine cel mai mare jucător imobiliar din segmentul de retail din Oradea.

Simina Niculita FOTO: COLLIERS

În trecut, România a avut un volum destul de mic de investitori locali pe piața de active imobiliare. Dar odată cu maturizarea graduală a pieței, au prins elan tot mai mulți investitori locali, inclusiv antreprenori români cu business-uri puternice în principalele centre regionale din țară. Numai în ultimii doi ani, tranzacțiile de active imobiliare comerciale care au implicat cumpărători cu capital românesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro”, precizează Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers International.

Valoarea investițiilor cu capital autohton a reprezentat, în 2019, aproximativ un sfert din totalul investițiilor imobiliare realizate în România, iar evoluția din ultimii ani a fost accelerată. În perspectivă, există un potențial important de creștere a investițiilor locale în real estate, începând chiar din 2020, care se conturează a fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tipografia din Apahida se va moderniza cu 4 milioane de euro

Articolul următor

Țara Silvaniei, inclusă într-un sistem de trasee turistice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share