Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Trei zone din Cluj-Napoca sunt avute în vedere de municipalitate pentru cel dintâi aquapark programat să fie înființat în oraș, fiind exclusă varianta Parcul Est.

“Avem în diverse faze de pregătire și de execuție parcuri noi ce totalizează 120 ha, cu un potențial de investiție de 120 de milioane de euro: Parcul Între Lacuri, Pădurea Clujenilor, Amenajarea malurilor Someșului, Baza sportivă La terenuri, Parcul Est, parcul Bună Ziua, parcul Zorilor, Coridorul Canalului Morii – Parcul Rozelor, parcul Armătura, parcul Cetățuie.

Mai avem în plan și două păduri-parc, inițiate după consultări cu societatea civilă. Este vorba despre un proiect în parteneriat cu Consiliul Județean, Pădurea Hoia, Pădurea Parc Făget. Aquaparkul se va face în Cluj, dar nu pe această locație. Avem în analiză alte trei zone din municipiu, astfel încât să lansăm în dezbatere publică un proiect care să mulțumească pe toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică a organizat o dezbatere publică având ca temă viitorul Parc Est din municipiu. Acesta se va întinde pe 54 ha, ceea ce echivalează cu dimensiunea a 70 de terenuri de fotbal, iar proiectarea sa va fi realizată în urma unui concurs internațional de soluții.

Conform strategiei inițiale, proiectul urma să se realizeze în cartierul Gheorgheni, pe 100.000 mp, cu o investiție de 40 de milioane de euro, în parteneriat public-privat (PPP). Una dintre companiile interesate era cea care a Therme Nord București, cea care a ridicat cel mai mare complex de acest fel din Europa, pe 250.000 mp, cu 3 milioane de vizitatori și 500 de angajați, o investiție de 100 de milioane de euro.

În prealabil a fost abandonat proiectul de a transforma complexul municipal Sun în aquapark din cauza dificultăților de mutare a rețelelor de utilități din zonă. Prima variantă vehiculată de primărie, proiectul de la la Băile Someşeni (PPP), estimat la 20 de milioane de euro, s-a blocat cauza statutului incert al proprietăților și din lipsa finanțării. În judeţ mai există ştranduri la Turda, Dej, Cojocna.

De asemenea, a apărut un aşa-zis aquapark la Floreşti, pe 5 ha, cu club de noapte şi pensiune. În Cluj-Napoca, ştrandul municipal este închis de mai mulţi ani, terenul fiind în proprietatea societăţii Unita Turism Holding.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Articolul următor

Proiect transfrontalier de turism în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share