Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect transfrontalier de turism în Maramureș

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a decis să promoveze regiunea de nord-vest a României într-un mod inedit.

Organizația patronală va fi implicată într-un proiect transfrontalier prin care se urmărește realizarea unei rute turistice transfrontaliere, dar și cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor din Euroregiunea Carpatică.

Proiectul poartă denumumirea de “Promotion of Crafts and Gastronomy as Relevant Components of the Cultural Heritage of the Carpathian Euroregion” (KRA’GAS) și va avea în prim-plan promovarea meșteșugurilor și a gastronomiei în Euroregiunea Carpatică.

La lansarea acestuia au participat partenerii de proiect din Ucraina (Universitatea Națională din Uzhhorod și TES Fund), Ungaria (Universitatea Miskolc și Camera de Comerț și Industrie Borsod-Abauj-Zemplen) și partenerilor de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

La finele anului trecut, Euroregiunea Carpatia a stabilit componența camerelor de comerț care fac parte din asociația transfrontalieră. Două județe din Transilvania sunt reprezentate, prin Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor.

Primul obiectiv al proiectului este derularea unei analize antropologice care să scoată în evidență asemănările legate de meșteșuguri și gastronomie din regiunile partenerilor, urmat de organizarea unui festival internațional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Articolul următor

Hype Project, lansare pe piața amenajărilor de lux din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share