Cluj Comert Ultimele stiri

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Iulius Mall Cluj (IMC) va introduce sistemul de control al accesului în parcările sale din 10 februarie, iar taxarea șoferilor se va face o săptămână mai târziu.

De luni, parcările IMC vor fi gestionate printr-un sistem computerizat, care permite accesul automatizat și securizat, semnalizarea locurilor disponibile în zona demisol și informarea cu privire la gradul de ocupare.

“Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare și confortul clienților și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun sau alternativ”, conform conducerii IMC. Clienții vor avea o perioadă de o săptămână pentru acomodarea cu noul sistem.

Accesul în parcare în baza tichetului se va face din 10 februarie, însă plata acestui serviciu va fi integrată din 17 februarie. Tariful pentru o oră de staționare va fi de 3 lei în intervalul 07:00 – 23:00, și 1 leu între 23:00 și 07:00. Timpul maxim de staționare va fi de 23 de ore consecutive. Plata se poate face atât numerar, cât și cu ajutorul cardului bancar.

Conducătorii auto care merg la film la IMC vor avea două ore netaxate în plus la parcare, față de prima oră fără plată la accesul general în complex. Pentru hipermarketul Auchan sau spălătoria Car Wash se mai aplică o oră netaxată.

Șoferii mașinilor electrice vor avea 12 ore fără plată, iar persoanele cu dizabilități vor putea parca gratuit. Facilitățile la parcare se cumulează. Pentru obținerea gratuităților, clienții trebuie să se prezinte la Info Point Iulius Mall (Cinema City, Car Wash, persoanele cu dizabilități), centrul Info Parking (mașinile electrice), serviciul clienți Auchan (hipermarket).

Șoferul beneficiază de aceste gratuități doar dacă își lasă mașina peste cinci minute în parcare, după ce a trecut de barieră. Parcarea cu plată va funcționa non-stop, iar tariful afișat va fi rotunjit la oră, nefiind fracționabil. Accesul va fi automatizat și securizat, existând monitorizare video.

Numărul locurilor de parcare disponibil va fi afișat la intrare, alături de un sistem de semnalizare a locurilor de parcare disponibile pentru partea de demisol. Intrarea se face cu tichet de la barieră, iar ieșirea după achitarea sau validarea tichetului, la automatele de plată interioare.

Viteza maximă admisă va fi de 5 km/h, înălțimea maximă de 1,90-2,10 m, în funcție de zona de parcare, pe terasă fiind interzise mașinile de peste 3,5 tone. Dacă autovehiculul nu se conformează regulamentului, va fi blocat sau mutat, iar conducătorul auto, amendat cu 100 de lei, conform administrației IMC.

Parcarea IMC este compusă din două zone acoperite și cinci în exterior. Unii clienți au replicat spun că se vor crea blocaje și scăderi de încasări și au făcut propuneri de îmbunătățire a accesului la parcare, însă alții au susținut că strategia complexului din Gheorgheni este practicată și de alte mall-uri locale sau străine.

Totuși, regulamentul propus inițial nu a fost schimbat. Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Related posts

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Stefana Muresan

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

Crosul OncoHelp pentru dotarea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara

Ligia Voro

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

Proiect de reeșalonare pentru companiile cu datorii la stat, pe cel mult șapte ani

redactia

Mega Image, în noul mall din Cluj

Stefana Muresan

Brașovul – strategie pe energie termică pentru trei decenii. Vrea fonduri comunitare și fonduri elvețiene

Stefana Muresan

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

Stefana Muresan

BCR a lansat un nou modul cu sfaturi practice pentru antreprenori

Traian Dan

CTPark Timisoara: CTP invests over EUR 13 million for logistics park expansion

Ionut Oprea

Elvețienii de la Holcim vor finanța spitale din Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

Redeschiderea centrelor comerciale de mari dimensiuni: În prima săptămână, orașele regionale câștigă teren în fața Bucureștiului

Papuc Irina

Mihai Daraban, în premieră, la ședința Consiliului General al World Chambers Federation Dubai

redactia

Investiții de 4 milioane de euro în fosta Bază Hipică din Lugoj

Stefana Muresan

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

[Enjoy Transylvania!] Via Transilvanica a noastră, ca o mare lecție deschisă. Interviu cu Alin Uhlmann-Ușeriu

Transilvania Business

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

redactia

Ana Birchall: Ne dorim să ducem mai departe idealurile marii familii europene

redactia

Lotul Ungheni – Ogra al Autostrăzii Transilvania, în lungime de 10,1 kilometri – recepţionat; circulaţia ar putea fi deschisă miercuri

redactia

Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în Bihor lucrări de 1,9 miliarde de lei

redactia

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin, afaceri de 117 mil. euro în T3

Stefana Muresan

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură rutieră

redactia

THE MARK office building successfully let

redactia

Clujul este pe primul loc în țară la absorbția fondurilor europene, devenind astfel și județul cu cel mai mare buget din România. Bătălia pentru acești bani și eforturile depuse.

Nicolae Pop

Leave a Comment