Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Iulius Mall Cluj (IMC) va introduce sistemul de control al accesului în parcările sale din 10 februarie, iar taxarea șoferilor se va face o săptămână mai târziu.

De luni, parcările IMC vor fi gestionate printr-un sistem computerizat, care permite accesul automatizat și securizat, semnalizarea locurilor disponibile în zona demisol și informarea cu privire la gradul de ocupare.

“Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare și confortul clienților și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun sau alternativ”, conform conducerii IMC. Clienții vor avea o perioadă de o săptămână pentru acomodarea cu noul sistem.

Accesul în parcare în baza tichetului se va face din 10 februarie, însă plata acestui serviciu va fi integrată din 17 februarie. Tariful pentru o oră de staționare va fi de 3 lei în intervalul 07:00 – 23:00, și 1 leu între 23:00 și 07:00. Timpul maxim de staționare va fi de 23 de ore consecutive. Plata se poate face atât numerar, cât și cu ajutorul cardului bancar.

Conducătorii auto care merg la film la IMC vor avea două ore netaxate în plus la parcare, față de prima oră fără plată la accesul general în complex. Pentru hipermarketul Auchan sau spălătoria Car Wash se mai aplică o oră netaxată.

Șoferii mașinilor electrice vor avea 12 ore fără plată, iar persoanele cu dizabilități vor putea parca gratuit. Facilitățile la parcare se cumulează. Pentru obținerea gratuităților, clienții trebuie să se prezinte la Info Point Iulius Mall (Cinema City, Car Wash, persoanele cu dizabilități), centrul Info Parking (mașinile electrice), serviciul clienți Auchan (hipermarket).

Șoferul beneficiază de aceste gratuități doar dacă își lasă mașina peste cinci minute în parcare, după ce a trecut de barieră. Parcarea cu plată va funcționa non-stop, iar tariful afișat va fi rotunjit la oră, nefiind fracționabil. Accesul va fi automatizat și securizat, existând monitorizare video.

Numărul locurilor de parcare disponibil va fi afișat la intrare, alături de un sistem de semnalizare a locurilor de parcare disponibile pentru partea de demisol. Intrarea se face cu tichet de la barieră, iar ieșirea după achitarea sau validarea tichetului, la automatele de plată interioare.

Viteza maximă admisă va fi de 5 km/h, înălțimea maximă de 1,90-2,10 m, în funcție de zona de parcare, pe terasă fiind interzise mașinile de peste 3,5 tone. Dacă autovehiculul nu se conformează regulamentului, va fi blocat sau mutat, iar conducătorul auto, amendat cu 100 de lei, conform administrației IMC.

Parcarea IMC este compusă din două zone acoperite și cinci în exterior. Unii clienți au replicat spun că se vor crea blocaje și scăderi de încasări și au făcut propuneri de îmbunătățire a accesului la parcare, însă alții au susținut că strategia complexului din Gheorgheni este practicată și de alte mall-uri locale sau străine.

Totuși, regulamentul propus inițial nu a fost schimbat. Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complexul de schi de pe Feleac a fost reamenajat

Articolul următor

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share