Cluj Comert Ultimele stiri

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Iulius Mall Cluj (IMC) va introduce sistemul de control al accesului în parcările sale din 10 februarie, iar taxarea șoferilor se va face o săptămână mai târziu.

De luni, parcările IMC vor fi gestionate printr-un sistem computerizat, care permite accesul automatizat și securizat, semnalizarea locurilor disponibile în zona demisol și informarea cu privire la gradul de ocupare.

“Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare și confortul clienților și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun sau alternativ”, conform conducerii IMC. Clienții vor avea o perioadă de o săptămână pentru acomodarea cu noul sistem.

Accesul în parcare în baza tichetului se va face din 10 februarie, însă plata acestui serviciu va fi integrată din 17 februarie. Tariful pentru o oră de staționare va fi de 3 lei în intervalul 07:00 – 23:00, și 1 leu între 23:00 și 07:00. Timpul maxim de staționare va fi de 23 de ore consecutive. Plata se poate face atât numerar, cât și cu ajutorul cardului bancar.

Conducătorii auto care merg la film la IMC vor avea două ore netaxate în plus la parcare, față de prima oră fără plată la accesul general în complex. Pentru hipermarketul Auchan sau spălătoria Car Wash se mai aplică o oră netaxată.

Șoferii mașinilor electrice vor avea 12 ore fără plată, iar persoanele cu dizabilități vor putea parca gratuit. Facilitățile la parcare se cumulează. Pentru obținerea gratuităților, clienții trebuie să se prezinte la Info Point Iulius Mall (Cinema City, Car Wash, persoanele cu dizabilități), centrul Info Parking (mașinile electrice), serviciul clienți Auchan (hipermarket).

Șoferul beneficiază de aceste gratuități doar dacă își lasă mașina peste cinci minute în parcare, după ce a trecut de barieră. Parcarea cu plată va funcționa non-stop, iar tariful afișat va fi rotunjit la oră, nefiind fracționabil. Accesul va fi automatizat și securizat, existând monitorizare video.

Numărul locurilor de parcare disponibil va fi afișat la intrare, alături de un sistem de semnalizare a locurilor de parcare disponibile pentru partea de demisol. Intrarea se face cu tichet de la barieră, iar ieșirea după achitarea sau validarea tichetului, la automatele de plată interioare.

Viteza maximă admisă va fi de 5 km/h, înălțimea maximă de 1,90-2,10 m, în funcție de zona de parcare, pe terasă fiind interzise mașinile de peste 3,5 tone. Dacă autovehiculul nu se conformează regulamentului, va fi blocat sau mutat, iar conducătorul auto, amendat cu 100 de lei, conform administrației IMC.

Parcarea IMC este compusă din două zone acoperite și cinci în exterior. Unii clienți au replicat spun că se vor crea blocaje și scăderi de încasări și au făcut propuneri de îmbunătățire a accesului la parcare, însă alții au susținut că strategia complexului din Gheorgheni este practicată și de alte mall-uri locale sau străine.

Totuși, regulamentul propus inițial nu a fost schimbat. Principalul concurent direct al IMC în sectorul mall-urilor este Vivo Center, din comuna Florești, iar la o scară mai mică, Platinia Center, însă în Cluj-Napoca s-au mai anunțat astfel de proiecte în zonele Grigorescu și Piața Abatorului.

Related posts

Comisarul Malmström va participa la o discuţie cu românii obişnuiţi

redactia

CTP a achiziționat Phoenix Logistics Center

Ionut Oprea

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

TAROM începe operarea rutei Iaşi – Cluj – Iaşi

Stefana Muresan

Karl Heinz Dietrich construiește o platformă logistică la Blaj

Stefana Muresan

Transgaz începe lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău

redactia

TeraPlast vinde companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest

Ion Surdu

Fermierii bihoreni, pe locul doi pe țară la solicitări de subvenții de la APIA

Traian Dan

Parc industrial în locul unei ferme de porci

Ligia Voro

Tarom ofertă cu ocazia Centenarului bilete cu discounturi de 20%

redactia

Magazinele Enel din Cluj, Sibiu și Mureș, închise de sărbători

redactia

Cluj-Napoca va avea cea mai mare parcare din Transilvania

redactia

Zalăul în pandemie: terasele rămân deschise

Nora Dumitrescu

Schaeffler va construi la Braşov un centru de testare pentru piaţa automotive

redactia

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Competiție de tehnologie NASA la Cluj

Nora Dumitrescu

Leoni, panuri mari în Bistrița: rămâne cu aproximativ 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

redactia

Street Food Festival revine la Oradea în perioada 9 – 11 octombrie 2020

Traian Dan

Circa 150 de antreprenori din Transilvania au lansat prima filială regională a Romanian Business Leaders

Stefana Muresan

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

Norvegienii oferă până la 2 milioane de euro pentru firmele românești inovatoare

Ion Surdu

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

Producătorul de avioane IAR Braşov, profit de 20 mil. lei în T3

redactia

Leave a Comment