Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 40 de milioane de euro, investiţii atrase de ADLO în anul 2019

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a atras în cursul anului 2019 investiţii în valoare de 40.678.910 euro în parcurile industriale din Oradea, potrivit declaraţiilor făcute de Alina Silaghi, directorul general al ADLO. Până la sfârşitul anul 2021, aceste investiţii vor genera 8.500 de locuri de muncă.

Cea mai mare investiţie atrasă prin negociere directă în anul 2019, în parcurile industriale din Oradea, are o valoare totală de 5 milioane de euro, aceasta urmând să genereze un număr de 100 de locuri de muncă. Investiţia, constând în hale de închiriat, va fi realizată de Global Invest Project Development pe o suprafaţă de 22.484 de metri pătraţi de teren în Parcul Industrial I Oradea pe pe strada Borşului. Partea operaţională va fi asigurată de compania Iwis Engine System, cu o investiţie în utilaje şi echipamente de 9 milioane de euro”, a declarat Alina Silaghi.

Patru parcuri industriale

La finalul anului 2019, ADLO SA deţinea patru titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente situate pe Calea Borşului (130,02 ha) – Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) – Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor – Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha) şi strada Corneliu Baba – Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha).

Gradul de ocupare al parcelelor de către investitori în cele patru parcuri industriale este următorul: 99,6% – Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I; 52% – Parcul Industrial Eurobusiness Oradea II; 58% – Parcul Industrial Eurobusiness Oradea III şi 0% – Parcul Industrial Eurobusines Oradea IV.

Licitaţii

În perioada următoare ADLO SA va organiza trei licitaţii pentru parcele situate în Parcurile Industriale I şi III din Oradea. „În Parcul Industrial I mai avem disponibilă o parcelă de 5.000 mp, pentru care vorm organiza ultima licitaţie. Sperăm să vină cât mai multe companii, pentru că poziţia este foarte bună, la şosea. Fiind şi ultima parcelă, este şi ultimul tren pentru Parcul industrial I. De asemenea, în această perioadă mai avem deschise două licitaţii în parcul Industrial III. Acolo avem parcele cuprinse între 3.600 şi peste 10.000 mp”, a precizat directorul general al ADLO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Restaurantele din Timişoara, obligate de municipalitate să găsească traducerea în engleză pentru bulz sau ciorbă de burtă

Articolul următor

Fondurile europene schimbă Sănătatea din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share