Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Venituri record în bugetul municipului Sibiu pentru 2020, aprobat de Consiliul local

Consiliu local Sibiu a aprobat vineri, 14 februarie, bugetul municipiului pe anul 2020. Primarul Astrid Fodor a precizat că veniturile vor permite în acest an continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții începute, reparațiile pe străzile de la periferie unde încă nu este asfalt, dar și lucrări de investiții noi.

Bugetul aprobat în ședință extraordinară a Consiliului Local Sibiu este de 824.471.710 lei, cu aproximativ 43 de milioane mai mare față de anul trecut. Potrivit turnulsfatului.ro, acesta este cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, precizând că peste 311 milioane de lei reprezintă excedentul bugetar din anul 2019.

„Este un proiect generos. Veniturile, comparativ cu 2019, sunt mai mari. De data aceasta nu din creșterea excedentului, ci sunt alte trei cauze. În primul rând, fondurile europene pe care am reușit să le contractăm, creșterea bazei de impozitare și alocare din IVG (impozitul pe venitul global – n.n.) care, la rândul ei, este mult mai mare”, a declarat primarul Astrid Fodor la ședința Consiliului local.

La capitolul „cheltuieli”, cel mai mare procent din buget este alocat investițiilor și reparațiilor. Peste 391 de milioane de lei sunt pentru secțiunea de dezvoltare.

Două dintre investițiile mari care se anunță pentru acest an pentru Sibiu țin de construirea unui Centru de conferințe și spectacole în centrul Sibiului – edificiu ce ar urma să fie ridicat pe locul Cazarmei 90 -, respectiv amenajarea unei zone de agrement în lunca Cibinului. Potrivit primarului Astrid Fodor, în două săptămâni va fi încheiat contractul pentru studiul de prefezabilitate în cazul primului proiect și contractată realizarea Planului Urbanistic Zonal în cel de-al doilea caz. „Veniturile ne permit să facem aceste investiții și lucrări”, a subliniat Fodor.

Proiectul aprobat al bugetului municipiului Sibiu pentru anul 2020 poate fi consultat aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

5 ani de „5 To Go”, cel mai mare lanţ de cafenele din România: brandul se îndreaptă în afara țării

Articolul următor

Primul laborator acreditat din România după noile standarde, la ABA Crișuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share