Judete Sibiu Ultimele stiri

Venituri record în bugetul municipului Sibiu pentru 2020, aprobat de Consiliul local

Consiliu local Sibiu a aprobat vineri, 14 februarie, bugetul municipiului pe anul 2020. Primarul Astrid Fodor a precizat că veniturile vor permite în acest an continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții începute, reparațiile pe străzile de la periferie unde încă nu este asfalt, dar și lucrări de investiții noi.

Bugetul aprobat în ședință extraordinară a Consiliului Local Sibiu este de 824.471.710 lei, cu aproximativ 43 de milioane mai mare față de anul trecut. Potrivit turnulsfatului.ro, acesta este cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, precizând că peste 311 milioane de lei reprezintă excedentul bugetar din anul 2019.

„Este un proiect generos. Veniturile, comparativ cu 2019, sunt mai mari. De data aceasta nu din creșterea excedentului, ci sunt alte trei cauze. În primul rând, fondurile europene pe care am reușit să le contractăm, creșterea bazei de impozitare și alocare din IVG (impozitul pe venitul global – n.n.) care, la rândul ei, este mult mai mare”, a declarat primarul Astrid Fodor la ședința Consiliului local.

La capitolul „cheltuieli”, cel mai mare procent din buget este alocat investițiilor și reparațiilor. Peste 391 de milioane de lei sunt pentru secțiunea de dezvoltare.

Două dintre investițiile mari care se anunță pentru acest an pentru Sibiu țin de construirea unui Centru de conferințe și spectacole în centrul Sibiului – edificiu ce ar urma să fie ridicat pe locul Cazarmei 90 -, respectiv amenajarea unei zone de agrement în lunca Cibinului. Potrivit primarului Astrid Fodor, în două săptămâni va fi încheiat contractul pentru studiul de prefezabilitate în cazul primului proiect și contractată realizarea Planului Urbanistic Zonal în cel de-al doilea caz. „Veniturile ne permit să facem aceste investiții și lucrări”, a subliniat Fodor.

Proiectul aprobat al bugetului municipiului Sibiu pentru anul 2020 poate fi consultat aici.

Related posts

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj suplimentează zborurile către Constanța în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Papuc Irina

Primăria Cluj-Napoca implică, din nou, cetățenii pentru proiectele orașului

Ligia Voro

Leave a Comment