Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANAF a decalat depunerea Declaraţiei unice de pe 15 martie pe 25 mai

Contribuabilii, persoane fizice, vor avea mai mult timp la dispoziţie să depună Declaraţia unică. Termenul de depunere al acesteia a fost decalat de ANAF pe 15 martie pe 25 mai.

Formularul Declaraţiei unice se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

Au obligaţia depunerii Declarației unice, persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură şi silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (de exemplu: câștiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţă).
Declarația unică se depune și de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate supuse impozitării în România:
(venituri din activităţi independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, piscicultură, silvicultură, venituri sub formă de dividende, venituri sub formă de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

Cum se depune

Declaraţia unică se poate depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire. Data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

Declaraţia se mai poate depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV), precum şi pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot solicita asistență telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314.039.160 sau la sediul unităților fiscale pentru completarea și depunerea declarației, inclusiv online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor în acest scop.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte cu finanțare UE în valoare de 370 milioane de euro la Oradea

Articolul următor

Business Networking Party la Iasi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share