IT&C Sălaj Ultimele stiri

Caravană de promovare a roboticii în județul Sălaj

Două echipe de tineri constructori de roboți din municipiul Zalău vor să  promoveze acest domeniu în rândul locuitorilor din Sălaj.

Echipa Dynamix Robotics, de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, și Clubul de Robotică CnapSys, de la Colegiul Național Silvania, ambele din Zalău, și-au prezentat în cadrul municipalității activitatea pe care o desfășoară.

Cele două echipe solicită pentru invențiile lor sprijin financiar în vederea participării la competiția World Robot Olympiad (WRO) 2020, respectiv achiziționarea de piese și organizarea unei caravane la nivelul județului pentru diseminarea informațiilor cu privire la domeniul roboticii.

Un proiect de hotărâre urma să fie supus aprobării Consiliului Local în ședința extraordinară din  27 februarie, conform reprezentanților primăriei. Anul trecut Dynamix Robotics a reprezentat România la WRO de la Gyor (Ungaria), având stand propriu.

Componenții echipei au fost Razvan Tisa și Alexandru Contraș, pregătiți de Ana Maria Rus și de Dan Hășmășan. Printre finanțatorii echipei s-au numărat companiile Michelin și Sandana.

Related posts

Americanii modernizează Baza aeriană de la Câmpia Turzii. Investiții de 35 de milioane de dolari

redactia

Un nou incubator de afaceri în Odorheiu Secuiesc

Ligia Voro

CTP a finalizat peste 130.000 m2 în prima jumătate din 2018, la nivel național

redactia

Leave a Comment