Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravană de promovare a roboticii în județul Sălaj

Două echipe de tineri constructori de roboți din municipiul Zalău vor să  promoveze acest domeniu în rândul locuitorilor din Sălaj.

Echipa Dynamix Robotics, de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, și Clubul de Robotică CnapSys, de la Colegiul Național Silvania, ambele din Zalău, și-au prezentat în cadrul municipalității activitatea pe care o desfășoară.

Cele două echipe solicită pentru invențiile lor sprijin financiar în vederea participării la competiția World Robot Olympiad (WRO) 2020, respectiv achiziționarea de piese și organizarea unei caravane la nivelul județului pentru diseminarea informațiilor cu privire la domeniul roboticii.

Un proiect de hotărâre urma să fie supus aprobării Consiliului Local în ședința extraordinară din  27 februarie, conform reprezentanților primăriei. Anul trecut Dynamix Robotics a reprezentat România la WRO de la Gyor (Ungaria), având stand propriu.

Componenții echipei au fost Razvan Tisa și Alexandru Contraș, pregătiți de Ana Maria Rus și de Dan Hășmășan. Printre finanțatorii echipei s-au numărat companiile Michelin și Sandana.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei regionale din Transilvania - treceri de cale ferată cu covor antiderapant

Articolul următor

Wizz taie din avioanele spre Italia din Cluj și Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share