Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două proiecte de infrastructură necesare Timişoarei au primit noi aprobări

Timişoara a primit aprobările necesare pentru două noi proiecte extrem de importante din domeniul infrastructurii care, dacă vor fi finalizate, vor ajuta enorm la dezvoltarea regiunii. După obţinerea ultimelor aprobări pentru a se putea demara lucrările efectiv la centura sud de ocolire a Timişoarei, două noi proiecte din domeniul rutier au intrat într-o nouă fază.

În primul rând vobin despre viitoarea autostradă care va lega Timişoara de graniţa cu Serbia, la Moraviţa, şi de aici mai departe cu Belgradul şi un nou coridor rutier european. CNAIR a semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate, în valoare de peste 9 milioane de lei, care trebuie să fie gata în următoarele 16 luni.

Licitația a fost câștigată de asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA. 85% din bani vin de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, iar 15 procente reprezintă contribuția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Șoseaua de mare viteză va avea 60 de kilometri, însă nenumărate beneficii pentru zona de Vest! Este un proiect extrem de important, cu rol esențial și în dezvoltarea Euroregiunii DKMT.

De asemenea, un alt proiect extrem de necesar oraşului, o nouă legătură a Timişoarei cu autostrada A1, printr-un drum expres, la patru benzi, este aproape de a intra la licitaţie pentru stabilirea firmei care se va ocupa de proiectarea şi execuţia şoselei. Aici a fost predat studiul de fezabilitate, în două săptămâni se va transmite la ANAP şi va avea loc lansarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie. Noul drum va porni din drumul naţional Timişoara – Arad, de A1, prin intermediul drumului expres amintit.

În prezent Timişoara nu beneficiază de acces direct spre autostradă, aceasta trece la aproximativ 20 de kilometri de oraş, iar intrarea se poate face după parcurgerea unui drum judeţean care traversează Dumbrăviţa, o localitate periurbană extrem de circulată, respectiv pe la Remetea Mare, la 20 de kilometri de oraş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Staţiunile balneare şi hotelurile cu spa fac jocurile în turismul românesc

Articolul următor

Exclusiv TB//Mădălin-Marius Margan: Țintim să aducem 20 de clinici și minim 15.000 de cazuri pe platforma OncoChain, apoi să ne extindem către alte state din Europa de Est

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share