Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autoritățile din Brașov au anunțat când încep lucrările la terminalul viitorului aeroport

Joia viitoare se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru terminalul viitorului aeroport din Brașov, iar pe 16 martie se va deschide efectiv șantierul. Conform președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, contractul de lucrări este derulat de asocierea de firme formată din Bog’Art și UTI care au câștigat licitația pentru această lucrare, în schimbul sumei 145.581.179 lei inclusiv TVA (peste 30 de milioane de euro).

Potrivit reprezentanților contructorilor, lucrările vor începe cu partea de terasamente, iar din 20 mai se va lucra la amenajarea fundațiilor, predarea la cheie a clădirii urmând să se facă în luna martie a anului viitor, scrie bizbrasov.ro.

„Se va începe cu aproximativ 30 – 50 de oameni pe șantier. Acest număr va crește progresiv și se va ajunge la un vârf de 250 de oameni”, a explicat Ionuț Ioniță, reprezentantul Bog’Art. De altfel, echipamentele pentru terminal au fost deja comandate, după cum au explicat reprezentanții companiei UTI, care se va ocupa de partea de instalații în ceea ce privește clădirea terminalului. De exemplu, echipamentele de securitate, care au o valoare de 3 milioane de euro, au fost deja comandate, urmând să fie livrate de furnizori din Germania. Adrian Veștea a anunțat că la această oră, obiectivul aeroportului are un progres de realizare a lucrărilor de 30%, și va ajunge la peste 90% la final de an. „Aceste termene sunt bazate pe contractele certe pe care le avem încheiate pentru derularea acestor lucrări”, a subliniat Veștea, citat de bizbrasov.ro.

Totodată, primarul Brașovului George Scripcaru a precizat că municipalitatea a început demersurile în vederea modernizării infrastructurii rutiere de legătură spre aeroport, acestea fiind completate de achiziția unor autobuze electrice și hibrid care vor deservi noua rută spre Aeroportul Ghimbav.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produse locale versus produse de import. Ce pun în coș românii atunci când merg la magazin

Articolul următor

Competiție pentru start-up-uri. Antreprenorii cu idei sau afaceri în Energie, Mobilitate sau Smart City pot câștiga milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share