Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UPU din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara îşi creşte capacitatea cu un sfert, în urma unui proiect european

Unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul sănătăţii din Timişoara, extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru extinderea acesteia. Sunt şapte milioane de lei, bani europeni alocaţi prin Programul Operaţional Regional, alocaţi pentru investiţie. Un milion de lei vor fi alocaţi doar pentru aparatura medicală achiziţionată, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara funcţionează ca un spital regional, fiind cel mai mare şi cel mai complex din zona de vest a României.

În urma investiţiei, capacitatea UPU va creşte cu aproximativ 25%.

„ La Unitatea de Primire a Urgenţelor există contract de proiectare şi execuţie. Sunt şapte milioane de lei pentru extinderea unităţii, pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură. Finanţarea se face prin intremediul Programului Operaţional Regional, acum suntem în faza obţinerii autorizaţiei de construire”, spune Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţia care administrează unitatea medicală.

„E un proiect important pentru pacienţi, dar şi pentru specialşti. Prin investiţiile efectuate, Spitalul Judeţean e unul de elită, în sprijinul pacienţilor. După finaliuzrea UPU, capacitatea acesteia va fi cu 25% mai mare. Durata de execuţie a proiectul este de 24 de luni, din care şase luni proiectarea. Are loc inclusiv achiziţia de echipamente. Un milion de lei se asigură pentru aparatura medicală”, a mai subliniat Dobra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Articolul următor

Continuă investiţiile pentru crearea unei centuri alternative de ocolire a Timşoarei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share