Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fiscul clujean îi ține pe contribuabili acasă

Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj a anunțat contribuabilii că în contextul răspândirii infecției cu coronavirus obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță.

Acestea se pot accesa pentru depunerea declarațiilor fiscale, prin intermediul următoarelor servicii electronice oferite de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și de Ministerul Finanțelor Publice.

Prima variantă o reprezintă Spațiul Privat Virtual (SPV)  – disponibil pe site-ul ANAF, unde pentru înrolare se poate accesa un tutorial video de înregistrare. A doua variantă este depunerea pe internet, prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele sau declarațiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat, iar pentru efectuarea plăților se pot accesa serviciile oferite de terți: internet banking și Ghișeul.ro.

Informații în scris pot fi obținute, pentru contribuabilii înrolați în SPV, prin intermediul formularului de contact (informații generale în domeniul fiscal și IT, informații privind situația fiscală proprie), iar pentru cei neînrolați în SPV, prin intermediul formularului de contact de pe site-ul ANAF (informații generale în domeniul fiscal și IT).

Contribuabilii pot obține noutăți legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului buletin informativ fiscal disponibil în SPV și pe site-ul ANAF. De asemenea, pot solicita ANAF comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări prin intermediul formularului de contact, disponibil atât în SPV, cât și pe site.

ANAF a informat că lucrul cu publicul se desfășoară în unitățile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci ofertanți pentru legarea Autostrăzii Transilvania de Ungaria

Articolul următor

Primul pas pentru realizarea conexiunii feroviare cu viitorul aeroport din Brașov: 1,3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share