Comunitate Educație Mediu Slider Ultimele stiri Voluntariat

Voluntarii din cluburile IMPACT produc schimbare în societate

Peste 3.000 tineri din România transformă an de an mediul din jurul lor prin peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunității, ca parte din rețeaua cluburilor IMPACT, o rețea educațională formată din tineri și profesori din 37 județe din România.

Tinerii care fac parte din programul educațional IMPACT, singurul program românesc preluat la nivel internațional de Word Vision International, demonstrează de 20 ani adulţilor cum tinerii sunt o forţă a schimbării. Inițiat de Fundația Noi Orizonturi, programul IMPACT oferă tinerilor spațiul prin care aceștia aduc soluții concrete la problemele locale prin proiecte gândite și implementate de ei.

Tinerii sunt sprijiniți în procesul lor de învățare de profesori, educatori, bibliotecari, specialiști care lucrează cu tinerii și care sunt un exemplu de cum încurajezi și ai încredere în noua generație.

Proiectele de Service Learning pregătesc tinerii pentru viitor

Tinerii și copiii din IMPACT devin mai siguri pe ei și realizează că schimbările pozitive pot fi aduse în societate prin implicare, indiferent de vârstă, indiferent de mediul rural sau urban din care fac parte.

„#eusuntdeIMPACT pentru că aici am învățat să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume”, declară unul dintre elevii participanți în cadrul cluburilor IMPACT.

„Ne-a ajutat foarte mult acest proiect să învățăm mai multe despre satul nostru și să fim mândri cu el. Eu pot să spun că am evoluat. De la să nu mă intereseze nimic despre satul meu și să vreau să scap odată – să mă duc, acum n-aș mai pleca. Îmi place foarte mult aici. Este important să te mândrești cu locul de unde vii. La mine la liceu unora nu le place să zică că-s de la țară…. Nu trebuie să fie o rușine”, a continuat un alt elev.

Tinerii știu că implicarea şi creativitatea lor sunt esențiale, acţionează pentru binele celorlalţi, știu că munca în echipă este importantă, protejează natura şi asigură traiul celorlalţi într-un mediu curat şi sănătos. Aceștia îi ajută pe cei mici să se integreze în societate, învaţă să scrie şi să implementeze proiecte, își dezvoltă caracterul, își depăşesc limitele, învață să fie lideri, au relaţii frumoase cu colegii şi profesorii, fac lucruri bune pentru comunitate și se pregătesc pentru viaţa de adult.

Ce activități construiesc tinerii în 2020?

Prin proiectele de Service Learning, tinerii vor acționa anul acesta asupra celor 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă, iar o parte dintre activități vor fi implementate de Ziua Națională IMPACT precum:

  • Sănătate și stare de bine– tinerii vor contura ateliere de gestionare a emoțiilor, consiliere psihologică, terapie prin artă, vor construi spații de relaxare în școală, amplasa rastele pentru biciclete, crea pauze cu dans, face săpunuri bio/eco.
  • Educație de calitate – tinerii vor construi târguri de cariere, clase verzi, laboratoare de matematică, ateliere educative.
  • Reducerea Inegalităților – tinerii vor realiza activități extrașcolare, kit-uri de igienă personală, rechizite, achiziționa o mașină de uscat rufe, realiza tabere și întâlniri cu psihologi.
  • Orașe și comunități sustenabile – tinerii vor realiza o hartă turistică tip panou, transforma un teren degradat în spațiu verde, colecta uleiul uzat și înființa un punct de colectare, transforma gara în spațiu cu povești locale. Pentru a-și promova localitățile, 14 cluburi IMPACT au ales să realizeze o vânătoare de comori locale pentru turiști, pe care o vor integra în aplicația mobilă Questo. Astfel, localitățile lor vor fi pe lista celor peste 30 de comunități din lume pe care turiștii aleg să le descopere într-un mod inedit.

Despre Ziua Națională IMPACT – ziua în care tinerii din IMPACT dau voce

Ziua Națională IMPACT este evenimentul dedicat tinerilor din întreaga țară care se implică activ în comunități. 1 iunie este dedicată activității la unison de a citi împreună, cu accent pe subiecte care țin de sănătate și stare de bine, inegalități reduse, orașe și comunități durabile, educație de calitate.

Cluburile IMPACT și diferiți membri ai comunității (bunici, părinți, tineri cu inițiativă) care nu fac parte din rețea sunt invitați să organizeze la unison evenimente de citit împreună în 1 iunie în cadrul comunităților, iar înscrierile continuă aici până în 20 martie aici: https://www.noi-orizonturi.ro/2020/02/20/ziua-nationala-impact/.

Despre organizatori

Ziua Națională IMPACT este inițiată de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Lidl România și Citim Împreună România și se află la cea de-a doua ediție. Anul trecut peste 100 de activități au fost organizate de tinerii care au capacitatea de a schimba mediul din jurul lor. Profesorii, părinții și reprezentații din diverse comunități au susținut oficial tinerii în implementarea activităților menite să ajute mii de oameni.

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 50.000 de copiii și tineri. Am format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, preoți, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.

Related posts

Primăria Oradea restaurează statuia lui Emanuil Gojdu

Stefana Muresan

Eveniment Caritabil EBW & OSUBB Cluj

Nicolae Pop

Clienţii Băncii Transilvania pot plăti la POS cu telefonul mobil

Stefana Muresan

Sesiune regională de informare în cadrul programului “Dezvoltarea IMM-urilor din România”

Stefana Muresan

Încep lucrările de restaurare, pe fonduri europene, la Castelul Corvinilor

Stefana Muresan

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

600 milioane de lei, prima emisiune de obligațiuni nepreferențiale a BCR

Ligia Voro

Diosig, „capitala” vinului din Bihor

Traian Dan

6 startup-uri românești creative, selectate pentru un marketing bootcamp internațional la Madrid

Stefana Muresan

Inima.bio, primul brand Bio românesc care reprezintă mai mulţi producători locali

Stefana Muresan

Clujul a inaugurat prima arteră “smart” din țară

Nora Dumitrescu

Fundația Noi Orizonturi și Rotary Club Satu Mare lansează proiectul „Școala care ne unește” pentru dezvoltarea și promovarea școlilor comunitare

redactia

Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finanţare pentru 70 kilometri noi ai Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Modalități de gestionare a clădirilor de birouri în anul 2021

redactia

Expoziția „Două Regiuni în Europa – Regiunea Centru și landul Brandenburg”, la Ambasada României de la Berlin

Stefana Muresan

Consiliul Județean Timiș înfiinţează un centru-pilot de colectare a fructelor și legumelor

redactia

Consiliul Concurenței analizează preluarea de către Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kuhnl a 3 companii

Papuc Irina

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Nora Dumitrescu

Aktor va mobiliza 750 de oameni pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

Fabrică de mobilă pe 5 hectare la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Oferta TAROM pentru sărbătorile de iarnă: bilete de la 119 euro dus-întors pentru destinații externe

Papuc Irina

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Traian Dan

APIA, subvenții pentru cicoare, ulei de măsline, trestie de zahăr și fructe cu coaja lemnoasă

Stefana Muresan

Primul bazin acoperit din Câmpia Turzii, funcțional de anul viitor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment