Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea un stadion de 12.000 de locuri aproape de Sala Polivalentă

Noul stadion orădean, care trebuia construit pe Calea Devei, la ieșirea spre Băile Felix, își schimbă locația. Acesta urmează să fie construit lângă Stadionul Tineretului, în zona cuprinsă între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” și Grădina Zoologică, în apropierea noii Săli Sportive Polivalente, aflată în construcție. Consiliul Local a aprobat, în ședința din 12 martie, proiectul de hotărâre cu privire la declararea interesului public și aprobarea unor măsuri premergătoare pentru realizarea acestei arene sportive.

În urma finalizării analizei amplasamentelor posibile pentru arena sportivă, concluzia a fost că amplasamentul identificat inițial, situat la ieșirea din oraș spre Băile Felix, pe partea dreaptă, ar fi presupus relocarea a cinci linii de înaltă tensiune, costul acestei lucrări depășind 3 milioane de euro”, a explicat primarul Ilie Bolojan în ședința Consiliului Local.

Ca urmare, s-au studiat alte amplasamente, iar cel situat între Pârâul Peța, Grădina Zoologică și Stadionul Tineretului a fost considerat potrivit, avându-se în vedere crearea unui hub sportiv format din Stadionul Tineretului, cu pista de alergare reabilitată, noul stadion, noua sală a sporturilor și terenurile de sport de la universitate. După definitivarea studiilor, se va stabili cu exactitate amplasamentul și suprafața necesară, urmând ca prin hotărâri ale Consiliului Județean și ale Consiliului Local suprafața necesară pentru edificarea arenei să fie pusă la dispoziție. Mulțumesc anticipat Consiliului Județean pentru acordul dat în vederea realizării acestui obiectiv”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Noul stadion și noua sală polivalentă ale Oradiei vor fi alăturate, în hub-ul sportiv de care pomenește primarul Bolojan, așa cum este astăzi la Cluj. Cele două arene vor folosi în comun și locurile de parcare. Vor fi amenajate locuri de parcare sub stadion, care se vor adăuga celor din jurul sălii polivalente

Noua arenă sportivă va avea o capacitate de 12.000 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Articolul următor

Prețul unui litru de carburant, sub 5 lei. România are cea mai ieftină benzină din UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share