Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Dragoş Pavăl, antreprenor care alături de fratele său controlează retailerul de bricolaj Dedeman, a achiziţionat 455.780 de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon Cluj.

Tranzacţia încheiată se ridică la 110.300 de lei, arată calculele realizate de ZF. Pe 12 martie Cemacon a închis la 0,242 lei, în prăbuşire cu 14,8% faţă de şedinţa precedentă. Pe 13 martie Cemacon s-a apreciat cu 14,9%. La finele anului 2019, Dedeman şi divizia de investiţii a retailerului de bricolaj, PIF Industrial, controlau 90% din Cemacon, echivalentul unei investiţii de 121 de milioane de lei la preţurile curente de tranzacţionare.

Ca urmare a achiziţiei din 12 martie, Dragoş Pavăl are o participaţie directă de 0,09% din capitalul social al Cemacon, companie de 141 milioane de lei. El este membru al consiliului de administraţie al Cemacon, astfel că tranzacţia sa a fost raportată la bursă. Alături de Dragoş Pavăl au mai achiziţionat unități Dana Beju – 115.500 de acţiuni şi Marian Adam – 17.880 de unități, arată datele publicate la Bursa de Valori București.

Producătorul de cărămizi ieșit din restructurare care a fost preluat de grupul autohton Dedeman și-a mărit profitul cu 75% anul trecut. În 2019, Cemacon a rambursat anticipat către Banca Comercială Română un credit de 3,7 milioane de euro pe care îl datora una dintre societățile din grup, Cemacon Real Estate (CRE), finalizând restructurarea financiară și operațională.

Dedeman a investit în companie și a devenit acționar majoritar în 2018. Cemacon SA are ca obiect principal de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse pentru construcții, din argilă arsă.

CRE a fost înființată ca urmare a acordului semnat de către Cemacon SA și BCR pentru a prelua o parte a datoriei și a activelor, conform procesului de restructurare. Cemacon a trecut în ultimii ani printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Articolul următor

Maria Ioniță: “Trebuie să finalizăm licitațiile pentru Autostrada Transilvania”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share